Menyang kontèn

Vaginismus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Vaginismus yaiku jinis klainan bab seksual. Tondo pokoke yaiku kencenge otot ing vagina nalika senggama utawa kempalan. Miturut Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders 4th Edition (DSM-IV), diagnosis medis vaginismus bisa ditemtokake tanpo perlu ngalami nyeri.


Vaginismus| Jinis Vagimismus Archived 2023-03-28 at the Wayback Machine. ]]. [1]

Vaginismus dipérang dadi rong jinis:

  • Vagnismus primer: nalika penetrasi vagina ora bisa ditindakake
  • vaginismus sekunder: nalika penetrasi vagina wis rampung, nanging ora bisa ditindakake maneh, amarga sebab-sebab kayata operasi ginekologi, trauma, utawa radiasi.

Ciri utama[besut | besut sumber]

Vaginismus ditondoi kanthi ciri utama, nggih menika kejang utawa kontraksi otot ing vagina. Tingkat kejang otot utawa kontraksi sing kuwat banget sing nyebabake masalah nalika makempal. [2]

Kategori diagnosis[besut | besut sumber]

Manual Diagnostik lan Statistik Gangguan Mental 4th Edition (DSM-IV) nemtokake vaginismus ing kelainan nyeri seksual. Kondisi sing ditemtokake ing kategori iki kanggo vaginismus yaiku kedadeyan spasme ing njaba vagina. Tingkat spasme paling sethithik sapratelo saka njaba vagina. Ing kategori diagnostik DSM-IV, diagnosis vaginismus ora mbutuhake pengalaman nyeri. [3] Iki amarga rasa nyeri ing njaba vagina ora asirng nyebabake klaran

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Archive copy, diarsip saka sing asli ing 2023-03-28, dibukak ing 2024-03-03{{citation}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  2. Lesmana, Cokorda Bagus Jaya (2017). Sudira, P. G., dan Saraswati, M. R. (èd.). Buku Panduan Belajar Koas: Ilmu Kedokteran Jiwa (PDF). Denpasar: Udayana University Press. kc. 42. ISBN 978-602-294-182-8.{{cite book}}: CS1 maint: multiple names: editors list (link)
  3. Crowley, T., Goldmeier, D., dan Hiller, J. (2009). "Diagnosing and Managing Vaginismus" (PDF). BMJ. 339: 225. doi:10.1136/bmj.b2284. The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, fourth edition (DSM-IV) categorises vaginis- mus as a sexual pain disorder along with dyspareunia. It describes vaginismus as occurring when “recurrent or persistent involuntary spasm of the musculature of the outer third of the vagina” interferes with intercourse.2 According to this definition, the experience of pain is not necessary for the diagnosis.{{cite journal}}: CS1 maint: multiple names: authors list (link)

4. Apa sampeyan ngrasakake nyeri ing tempek nalika nuroni? Archived 2023-03-28 at the Wayback Machine. Ngenali Tandha Vaginismus Archived 2023-03-28 at the Wayback Machine.