Uyah Himalaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Uyah Himalaya (kasar)
Uyah Himalaya saka Tambang Garam Khewra cedhak Khewra, Punjab, Pakistan

Uyah Himalaya minangka salah sawijining jinis uyah atos ( halite ) sing ditambang saka wilayah Punjab ing Pakistan. Uyah, sing asring duwe warna pinkish amarga mineral tilak, utamane digunakake minangka aditif panganan kanggo ngganti uyah meja nanging uga digunakake kanggo masak lan presentasi panganan, lampu hias lan perawatan spa. Produk kasebut asring dipromosekake kanthi pratelan tanpa dhasar yen duwe mupangat kesehatan dibandhingake karo uyah meja biasa.

Uyah Himalaya