Upil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Upil

Upil ya iku barang cilik kang tinemu ing sajeroning bolongan irung, wujud 'umbel kang garing nalika 'ambegan. Sawijining membran 'ing sajeroning 'irung tansah teles lan pigunane kanggo nyaring bledug lan kruma kang mèlu mlebu 'irung nalika 'unjal napas. Rereget kang tansaya akèh mau banjur cumanthel 'ing rambut 'irung kang uga ana kono, dadi garing 'amarga kena hawa kang liwat bareng ambegan mula di'arani 'upil.