Upêndrabajra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Upêndrabajra iku pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Triṣṭubh. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira:...

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

Tuladha[besut | besut sumber]

manahnirâninghali mogha harṣa / gatinya nakrīḍa jĕnĕk tan imba // kacitta sang nitya maweh laronĕng / swasasmu sinyuh ring upendrabajra // 45 // (upendrabajra)

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.