Ufologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Popular Mechanics UFO Hunter, mobil pemburu fenomena UFO sing beroperasi teka taun 1999.[1]

Ufologi ya iku ngèlmu utawa wulangan sing nyelidiki fenomena UFO (Unidentified Flying Object), wong sing nganaake penyelidikan ngenani hal iki disebut Ufolog.[2] Di Indonesia istilah UFO ini cukup popuer dengan sebutan BETA (Benda Terbang yang Aneh).[3]

Makluk sing gawa utawa mengendalikan UFO disebut Ufonaut lan racaké luwih sok mau karo istilah makluk ETI (Extra Terrestrial Intelligence) utawa ALF(Alien Life Form) sing artine makluk cerdas teka njaba bumi.[4] Amerga ana téyori sing muni yèn makluk UFO bisa ugaa berasal teka sawijining panggonan sing ana ing bumi, upamané teka laut sing arupa USO (Unidentified Submerged Object), manga penggunaan istilah alien luwih sok digunaake daripada ETI utawa ALF.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Majalah Info UFO, edisi April 2001, halaman 39.
  2. ^ Terjemahan bébas dari kamus online http://www.oxforddictionaries.com, diakses tanggal 21 Oktober 2010.
  3. ^ http://betaufo.org/download.html.
  4. ^ a b Majalah Info UFO, edisi Maret 2001, halaman 34.