USS Colorado (BB-45)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
USS Colorado (BB-45), taun 1932.

USS Colorado (BB-45) iku prau perang klas Colorado kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Aran prau iki saka jenengé Colorado, sawijining praja ing Amérikah Sarékat.[1]

Prau iki kapernahaké rikala 29 Mèi 1919 ing Camden, New Jersey déning New York Shipbuilding Corporation; banjur kababar rikala 22 Maret 1921. Kang mragadi prau iki Nyonyah Max Melville. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Agustus 1923 ing pamangkuné Kaptèn Reginald R. Belknap.[2][3]

Colorado wiwit kabungkar rikala 23 Juli 1959.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Chamberlain, Ken (17 March 2018). "Taking a look at the USS Colorado - All of them". navytimes.com. Dijupuk 9 August 2018. 
  2. DANFS Colorado (BB-45).
  3. Kearns & Morris 2011, k. 47.
  4. Turner Publishing 2002, k. 19.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]