Tungurahua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gunung Tangurahua[besut | besut sumber]

Tangurahua (basa Quichua tunguri (tenggorokan), rahua (api): "Tenggorokan api") inggih punika salah satunggaling gunung stratovolcano ingkang papanipun manggèn wonten ing Ekuador. Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sacelakipun Central Cordillera wonten ing Andes Ekuador. Gunung punika naté mbledhos nalika wulan Agusus taun 2006. Gunung punika gadhah inggil 5023 mèter. Wonten sacelakipun gunung punika kasususn kathah gunung api sanèsipun, kadosto Chimborazo ingkang inggilipun 6267 mèter kaliyan El Altar ingkang inggilipun 5319 mèter.

[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 27 September 2012)