Tugelan Palu-Koro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tugelan Palu-Koro iku sawenèh tugelan aktif kang pérangan gedhéné jinis strike-slip, kapernah ing Pulo Sulawesi, Indonésia. Tugelan iki malang saka Poso tekan pabanyon ing Kabupaten Tolitoli lan nyigar dadi Tugelan Matano ing Sulawesi Kidul, kang ambrol nalika lindhu sasi Sèptèmber 2018. Sanadyan jinisé strike-slip, tugelan iki duwé ciri lan pérangan surungan (thrust).[1][2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Heriyanto, Devina. "[UPDATED] Central Sulawesi quake: What we know so far". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-09-29. 
  2. Socquet A.; Simons W.; Vigny C.; McCaffrey R.; Subarya C.; Sarsito D.; Ambrosius B.; Spakman W. (2006). "Microblock rotations and fault coupling in SE Asia triple junction (Sulawesi, Indonesia) from GPS and earthquake slip vector data". Journal of Geophysical Research: Solid Earth 111 (B8). doi:10.1029/2005JB003963.