Tudhung klitoris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tudhung klitoris
Clitoris outer anatomy.png
Anatomi klitoris njaba
Clitoral hood.jpg
Foto saka vulva manungsa kanthi klitoris sing diwenehi katrangan
Rincian
Pengenal
Latinpreputium clitoridis
TA98A09.2.01.009
TA23555
FMA20169
Terminologi anatomi

Ing anatomi manungsa wanita, tudhung klitoris (uga diarani preputium clitoridis lan prepitor clitoral) minangka kulit sing ngubengi lan nglindhungi glans klitoris; uga nutupi bageyan njaba klitoris. Tudhung klitoris minangka bagean saka labia minora lan minangka homologis kulup (utawa prepuce) ing alat kelamin lanang.[1][2][3] Tudhung klitoris kasusun saka jaringan mukcocutaneous; jaringan iki ana ing antarane mukosa lan kulit, lan bisa uga duwe pengaruh imunologis amarga bisa dadi titik mlebu vaksin mukosa.[4] Tudhung klitoris uga penting ora mung kanggo nglindhungi klitoris, nanging uga kanggo kasenengan seksual, amarga tudhung klitoris kalebu jaringan erogen sing sensitip.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sloane, Ethel (2002). Biology of Women. Cengage Learning. p. 32. ISBN 0766811425. Dibukak ing August 25, 2012.
  2. Crooks, Robert; Baur, Karla (2010). Our Sexuality. Cengage Learning. p. 54. ISBN 978-0495812944. Dibukak ing August 30, 2012.
  3. Mulhall, John P. (2011). John P. Mulhall; Luca Incrocci; Irwin Goldstein; Ray Rosen (eds.). Cancer and Sexual Health. Springer. pp. 13–22. ISBN 978-1-60761-915-4. Dibukak ing 23 June 2012.
  4. a b Cold, C.J.; Taylor, T.R. (1999). "The Prepuce". British Journal of Urology. 83 (1): 34–44. doi:10.1046/j.1464-410x.1999.0830s1034.x. PMID 10349413. S2CID 30559310.