Trondheim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pamandangan kutha Trondheim

Trondheim iku jeneng kutha ing Norwegia . Ing sisih kulon tengah, persisé ing county Sør-Trøndelag . Ing taun 2006 , kutha iki né cacah padunung 160.000 jiwa lan jembar wewengkon 342 km². Kutha iki nduwèni kapadhetan padunung 480 jiwa/km². Kutha iki minangka kutha paling gedhé ketelu ing Norwegia Trondheim tau dadi papan kalungguhan raja Norwegia ing mangsa sakdurunge invasi bangsa Swedia. Kutha iki kondhang kalih katedral tuwa, plabuhan sing éndah lan diubengi akèh fjord.

Pranala njaba[besut | besut sumber]