Trondheim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pamandangan kutha Trondheim

Trondheim iku jeneng kutha ing Nurwègen. Ing sisih kulon tengah, persisé ing county Sør-Trøndelag. Ing taun 2006, kutha iki né cacah sing ndunungi 160.000 jiwa lan jembar wewengkon 342 km². Kutha iki duwé kapadhetan sing ndunungi 480 jiwa/km². Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé ketelu ing Nurwègen Trondheim tau dadi papan kalungguhan raja Nurwègen ing mangsa sadurungé invasi bangsa Swedia. Kutha iki kondhang kalih katedral tuwa, plabuhan sing éndah lan diubengi akèh fjord.

Pranala njaba[besut | besut sumber]