Trofie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Trofie
Trofie pasta macro.jpg
Jeneng liyanéTroffie, strofie, stroffie
JinisPasta
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaLiguria
Woworan pokokDurum wheat flour, water
Panganan sairibTrofiette
Buku masakan: Trofie  Médhia: Trofie

Trofie ( palafalan jroning basa Italia: [ˈtrɔːfje] ; Kurang asring, troffie, strofie utawa stroffie ) yaiku pasta sing ringkes, lancip lan duwe corak saka Liguria, Italia Lor .

Trofie dibentuk kanthi muter sepotong adonan cilik ing permukaan sing rata kanggo mbentuk pasta sing dawa lan bunder kanthi pucuk tapered, banjur dipulas kanggo mbentuk pungkasan. Udakara udakara 2–3 cm (0.8–1.2 in) dawa kanthi diameter kira-kira 4 mm (0.2 in) . Rata-rata wektu masak iki yaiku 10 nganti 15 menit.