Trek panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Truk panganan ing Nouméa, Kaledonia Baru, sing nyedhiyakake panganan Tiongkok, 2011

Truk panganan minangka salah sawijining jinis kendaraan bermotor gedhe (kayata van) utawa trailer, sing dilengkapi masak, nyiyapake, nglayani, lan / utawa adol panganan. [1] [2] Sawetara, kalebu trek es krim, adol panganan sing wis beku utawa sing dikemas; wong liya duwe pawon ing papan lan nyiyapake panganan saka awal, utawa dadi panas panganan sing disiapake ing bata lan dapur komersial lesung. Sandwich, hamburger, kentang goreng, lan beya panganan cepat saji liyane umum. Ing taun-taun pungkasan, digandhengake karo fenomena restoran pop-up, truk panganan sing nyedhiyakake masakan gourmet lan macem-macem spesialisasi lan menu etnis wis misuwur. [3] Truk panganan uga bisa adol omben-omben adhem kayata soda pop lan banyu. Truk panganan, bebarengan karo stan panganan portabel lan kranjang panganan, ana ing garis depan industri panganan jalanan sing nyedhiyakake kira-kira 2,5 milyar wong saben dina. [4] [5]

Truk taco ing St. Louis, Missouri
Kafe seluler ing South Bank Parklands, Brisbane

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "food truck". Oxford Dictionaries. Dibukak ing 12 December 2014.
  2. "Mobile Food Truck". www.saskatoon.ca/business-development/business-licenses. Saskatoon. Dibukak ing 24 August 2019.
  3. Lempert, Phil (25 October 2010). "Evolution: The Time for Food Trucks Has Arrived!". Supermarket News. Dibukak ing 21 February 2015.
  4. De Cássia Vieira Cardoso, Ryzia; Michèle Companion; Stefano Roberto Marras, eds. (2014). Street Food: Culture, Economy, Health and Governance. Routledge. ISBN 9781138023680.
  5. "Spotlight: School Children, Street Food and Micronutrient Deficiencies in Tanzania". Rome, Italy: Food and Agriculture Organization of the United Nations. February 2007. Diarsip saka sing asli ing 2015-07-15. Dibukak ing 2008-02-20. ()