Total Quality Management

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Total Quality Management (TQM) ya iku sawijiné pendekatan kanggo nglakokaké usaha kang nyoba kanggo maksimalaké daya saing organisasi liwat pangoreksian kang kontinyu mawa produk, jasa, manungsa, prosès lan lingkungan.[1]
Utawa TQM uga ya iku sawijiné pendekatan manajemen kang perhatiané dipusataké ing peningkatan mutu liwat komponèn kang ana.[1] Ancas kang utama TQM ya iku kanggo reorientasi sistem manajemen, tumindak staf, fokus organisasi lan prosès-prosès nganakaké pelayanan saèngga lembaga penyedia pelayanan bisa mrodruksi kang luwih apik.[2] TQM ya iku prosès kang kontinyu kanggo ngundhakaké kuwalitas kang ancas pungkasané ya iku kanggo ngowahi prosès kanggo ngundhakaké kepuasan pelanggan.[1]

Prosès Management

Prosès Management[besut | besut sumber]

  • Parencanan
  • Pangorganisasian
  • Kepemimpinan
  • Ngawasi[1]

Paradigma TQM[besut | besut sumber]

TQM ya iku salah sawijiné pendekatan kanggo nglakokaké usaha kang nyoba maksimalaké daya saing organisasi liwat produk kang saya dirembaka, jasa, manungsa, prosès, saha lingkungan.[2]
Tujuan kang utama TQM ya iku reorientasiaké sistem majemen, pratap staf, fokus organisasi saha prosès-prosès pengadaan pelayanan.[2]
Mupangat kang utama netrepaké TQM ing sektor publik ya iku kanggo dandani pelayanan, pangurangan biaya, lan pelangan kang puas.[2]

Karakteristik TQM[besut | besut sumber]

  • Fokus ing pelanggan
  • Duwéni obsesi kang dhuwur marang kualitas
  • Nggunakaké pendekatan ilmiah kanggo njupuk putusan lan mecahaké reribet
  • Duwéni komitmen
  • Duwéni sipat gotong-royong
  • Dandani prosès kanthi berkesinambungan
  • Nganakaké pendhidhikan lan pelatihan
  • Mènèhi kebebasan kang duwé kendali
  • Duwéni tujuan kang padha
  • Ana keterlibatan lan pemberdayaan karyawan[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Sutomo. 2009. Manajemen Sekolah. Semarang : UNNES Press.
  2. ^ a b c d e [1](dipunundhuh tanggal 15 Juni 2011)