Tortillon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tortillon, drawing tool, diagonally arranged.JPG
Tortillon dienggo kanggo nyampur warna potlot

Tortillon utawa campuran tunggul (blending stump) minangka alat gambar silinder, pungkasane ditutup lan biasane digawe saka kertas sing digulung, digunakake dening para seniman kanggo gawe tenger utawa nyampur tandha sing digawe saka areng, krayon, Conté, potlot utawa piranti nggambar liyane.

Tunggul campuran padha karo tortillon nanging luwih dawa, dibungkus luwih kenceng, lan dituding ing sisih loro. Tortillon ngasilake tekstur sing rada beda tinimbang stumps nalika dicampur, lan uga berongga, beda karo tunggul sing padhet.

Cara ngresiki piranti iki biasane nyakup lapisan njaba kertas sing wis digunakake kanthi cara ngikis utawa nggosok sing ditrapake ing permukaan sing kasar, kayata rempelas, karpet, penghapus karet jambon, utawa papan empedu. Sawetara wong uga ngeculake pucuk yen pucet, utawa ditumbuk.