Tornado Moore 2013

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 35°20′46″N 97°29′13″W / 35.3461°N 97.487°W / 35.3461; -97.487

Tornado Moore 2013
Tornado nalika ngèliwati kidul-kulon Moore
Tornado nalika ngèliwati kidul-kulon Moore
Tanggal: 20 Mei 2013
Jam: 14:56–15:36 CDT (UTC−05:00)
Kakuwatan: Tornado EF4 Awal
Karugèn: Ora dikawruhi
Korban: Paling sithik 24 wong,,[1] lebih dari 242 luka-luka[2]
Wilayah: Moore, Newcastle, Southern Oklahoma City

Tornado Moore 2013 dumadi ing dina Senèn soré, 20 Mei 2013, kanthi intènsitas EF4 lan kacepetan antarané 166 lan 200 mph nalika nerjang Moore, Oklahoma, Amérika Sarékat, lan wewengkon sakupengé. Musibah iki niwasaké sakora-orané 24 wong, kalebu 9 bocah,[1][3] lan natoni luwih saka 242 wong.[2][4][5][6][7][8] Tornado iki arupa bagéan saka sistem cuaca gedhé sing ngasilaké sapérangan tornado rong dina sadurungé.

Korban jiwa[besut | besut sumber]

Tekan 21 Mei 2013 jam 04:03 GMT, tornado iki sakora-orané ngrenggut 51 korban jiwa, lan 120 wong kudu dirawat ing omah sakit. 20 wong ing antarané korban tiwas ya iku bocah-bocah. Gunggung korban bisa terus tambah.[9]

Tornado 1999[besut | besut sumber]

Sakdurungé Oklahoma City uga tau ngalami bebendu tornado EF5 nalika sasi Mei 1999. Bebendu iki njalari tiwasé 36 wong.[10]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Oklahoma tornado: Search for survivors continues". BBC News. May 21, 2013. Dijupuk May 21, 2013. 
  2. ^ a b "Death Toll Revised Lower in Oklahoma Tornado". VOA. Dijupuk 21 May 2013. 
  3. ^ "Oklahoma tornado spread destruction like a 'two-mile-wide lawnmower blade'". CNN. May 21, 2013. 
  4. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng KFOR
  5. ^ "Oklahoma City tornado: Get the latest developments in this disaster". CNN. May 20, 2013. Diarsip saka asliné ing May 21, 2013. 
  6. ^ "VIDEO: Tornado wipes out homes, schools, businesses in Moore". KFOR. May 20, 2013. Dijupuk May 20, 2013. 
  7. ^ "Deadly tornado strikes near Oklahoma City". Al Jazeera English. May 20, 2013. Diarsip saka asliné ing May 21, 2013. Dijupuk May 20, 2013. 
  8. ^ "Oklahoma City Tornado 2013: Twister Makes Landfall Near Capital". The Huffington Post. May 20, 2013. Diarsip saka asliné ing May 21, 2013. Dijupuk May 20, 2013. 
  9. ^ Oklahoma tornado: Dozens killed in Moore, diaksès saka situs pawarta BBC
  10. ^ Oklahoma City area was hammered by EF5 tornado in 1999, diaksès saka situs CNN