Thomas Hylland Eriksen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Thomas Hylland Eriksen
Thomas Hylland Eriksen 2011.jpg
Lair (1962-02-06) Fèbruari 6, 1962 (umur 56)
Oslo, Norway
Padunungan Norway
Bangsa Norwegian
Alma mater University of Oslo
Bebungah Research Council of Norway's Award for Excellence in Communication of Science (2002) University of Oslo's Award for Popularisation of Science (2000 and, on behalf of CULCOM, 2010)
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi
Institutions University of Oslo

Thomas Hylland Eriksen ya iku ahli antropologi saka Oslo, Norwegia, kalairan taun 1962[1]. Tingkat pandhidhikané Thomas olèh saka University of Oslo[2]. Ing taun 1984, Thomas olèh gelar BA, taun 1987 gelar MA, lan taun 1991 gelar Ph.D. Thomas iki naté nglakoni panlitian lapangan ana ing Mauritius (taun 1986, 1991, lan 1991) lan Trinidad taun 1989[1][2]. Dhéwéké wis nulis werna-werna karya tulis, antarané iku Us and Them in Modern Societies: Ethnicity and Nationalism in Trinidad, Mauritius and Beyond (1992), Ethnicity and Nationalism (1993), Small Places, Larger Issues. An Introduction to Social and Cultural Anthropology (1995), lan Common Denominators: Ethnicity, Nationalism and the Politics of Compromise in Mauritius (1998)[3]. Pakaryan lan panemu mligi Thomas Eriksen iki ya iku ana ing bab ètnisitas lan nasionalisme kang dioléhké saka kasus ing Mauritius lan Trinidad[4]. Thomas bisa nuduhaké kompléksitas lan ambiguitas klasifikasi ètnik ana ing bebrayan multiètnik[1]. Liyané iku, Thomas uga produktif banget pakaryané ing basa Norwegia lan nulis bab hubungan biologi lan antropologi[1][3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 198. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Engaging with the world – Eriksen's site". hyllanderiksen.net. Dijupuk 2018-01-04. 
  3. a b "Thomas Hylland Eriksen - Department of Social Anthropology". www.sv.uio.no (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-04.  line feed character ing |title= ing posisi 23 (pitulung)
  4. "Interview with Thomas HYLLAND ERIKSEN (Oslo)  - MPI-MMG". www.mmg.mpg.de (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-04.