The Savages (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. The Savages yaiku film drama komedi Amerika Serikat taun 2007 sing disutradarani dening Tamara Jenkins lan diprodhuksi dening Ted Hope, Anne Carey lan Erica Westheimer. Naskah film iki ditulis dening Tamara Jenkins. Lintang film Laura Linney lan Philip Seymour Hoffman .

Film Savages wiwit tayang ing Festival Film Sundance nalika tanggal 19 Januari 2007 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 28 November 2007.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik

Paraga[besut | besut sumber]

  • Laura Linney minangka Wendy Savage
  • Philip Seymour Hoffman minangka Jon Savage
  • Philip Bosco minangka Lenny Savage
  • Peter Friedman minangka Larry
  • Guy Boyd minangka Bill Lachman
  • Debra Monk minangka Nancy Lachman
  • Margo Martindale minangka Roz
  • Rosemary Murphy minangka Doris Metzger
  • David Zayas minangka Eduardo
  • Gbenga Akinnagbe minangka Jimmy
  • Tonye Patano minangka Mrs. Robinson
  • Cara Seymour dadi Kasia
  • Kristine Nielsen minangka perawat

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Savages ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 89%, miturut 167 review, kanthi rating rata-rata 7.5 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 85 saking 100, adhedhasar 37 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Savages pikantuk $ 6,623,082 ing Amerika Utara lan $ 4,018,941 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 10,642,023, ngluwihi biaya produksi filme yaiku $ 9 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 151,859, manggoni posisi kaping telu ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Savages (15)". British Board of Film Classification. January 15, 2008. Dijupuk January 8, 2016. 
  2. "The Savages (2007)". The Numbers. Dijupuk March 16, 2018. 
  3. a b c "The Savages (2007)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  4. Dargis, Manohla (November 28, 2007). "Stuck on a Family Hamster Wheel, Mile After Mile, Year After Year". The New York Times. Dijupuk March 16, 2018. 
  5. "The Savages (2007)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "The Savages reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]