The Rugrats Movie (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Rugrats Movie ya iku filem komédi-animasi saka Amérikah Sarékat taun 1998 sing adhedhasar sèri animasi Nickelodeon Rugrats. Filem iki disutradarani déning Igor Kovayov lan Norton Virgien lan ditulis déning David N. Weiss lan J. David Stem. Ana ing filem kasebut, adhiné Tommy Pickles, Dil Pickles, dikenalaké lan bakal tampil ing sèri taun sabanjuré. Paraga swara filem iki ya iku EG Daily, Tara Strong, Christine Cavanaugh, Kath Soucie, Cheryl Chase, Cree Summer, lan Charlie Adler, bebarengan karo bintang tamu David Spade, Whoopi Goldberg, Margaret Cho, Busta Rhymes, lan Tim Curry. Acara filem kasebut bakal ditindakaké sadurungé musim kaenemé Rugrats.

Filem iki minangka filem animasi pisanan saka Nickelodeon Movies kang uga pisanan sing didhasaraké Nicktoon. Filem kasebut nampa komentar positif saka para kritikus lan nyakup untung $141 yuta ing saindenging donya. Filem iki uga dadi filem non- Disney pisanan sing nyakup untung luwih saka $100 yuta ing Amérikah Sarékat lan dadi filem animasi paling dhuwur ing program télévisi nganti taun 2007.

Paraga[besut | besut sumber]

Utama[besut | besut sumber]

  • EG Daily minangka Tommy Pickles
  • Tara Strong minangka Dil Pickles
  • Christine Cavanaugh minangka Chuckie Finster
  • Kath Soucie minangka Phil, Lil, lan Betty DeVille
  • Cheryl Chase minangka Angelica Pickles
  • Cree Summer minangka Susie Carmichael

Pandhukung[besut | besut sumber]

  • Jack Riley minangka Stu Pickles
  • Joe Alaskey minangka Eyang Lou Pickles
  • Melanie Chartoff minangka Didi Pickles lan Grandma Minka
  • Michael Bell as Drew Pickles, Chas Finster lan Eyang Boris
  • Tress MacNeille minangka Charlotte Pickles
  • Phil Proctor minangka Howard DeVille

Tamu[besut | besut sumber]

  • David Spade minangka Ranger Frank
  • Whoopi Goldberg minangka Ranger Margaret
  • Tim Curry minangka Rex Pester
  • Hattie Winston minangka Dr. Lucy Carmichael
  • Andrea Martin minangka Bibi Miriam
  • Busta Rhymes minangka Reptar Wagon
  • Roger Clinton, Jr. minangka Air Crewman
  • Margaret Cho minangka Lt. Klavin
  • Edie McClurg minangka Perawat
  • Charlie Adler minangka United Express Driver
  • Gregg Berger minangka Pengumuman Circus Television
  • Tony Jay minangka Dr. Lipschitz

Terusan[besut | besut sumber]

Ana loro filem terusan saka filem iki, ya iku Rugrats in Paris: The Movie, sing dirilis ing 17 November 2000,[1] lan Rugrats Go Wild, sing dirilis nalika 13 Juni 2003.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Rugrats in Paris - The Movie". rottentomatoes.com. November 17, 2000. Dijupuk May 16, 2015. 
  2. "Rugrats Go Wild". rottentomatoes.com. June 13, 2003. Dijupuk May 16, 2015. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]