The Little Prince (filem 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Little Prince ya iku filem drama fantasi animasi 3D taun 2015 kang abasa Inggris, kang disutradarani Mark Osborne, lan diprodhuksi déning Dimitri Rassam, Aton Soumache, lan Alexis Vonarb lan naskah filem iki ditulis déning Irena Brignull lan Bob Persichetti, dhedhasar saka novèl taun 1943 kang irah-irahané padha anggitané Antoine de Saint-Exupéry. Swara ing filem iki diisi déning Jeff Bridges, Rachel McAdams, Paul Rudd, Bud Cort, Marion Cotillard, Benicio del Toro, James Franco, Ricky Gervais, Paul Giamatti, Riley Osborne, Albert Brooks lan Mackenzie Foy.

Filem iki minangka animasi adhaptasi kang pisanan,[1] ing filem iki nganggo stop motion kanggo novèl lan animasi komputer minangka kanggo tambahan kaca narasi. Filem iki ora mung saka novèl Saint-Exupéry's, nanging wis dirajut minangka pérangan kilas wuri saka narasi asli. Filem iki diko-produseri saka internasional ya iku Prancis, Kanada, lan Amèrikah.

Filem iki digebyakaké ing tanggal 22 Mèi taun 2015 ana ing 68th Cannes Film Festival, nanging filem iki ora mèlu kompetisi ing acara iku,[2] lan diterusaké gebyagan ana ing Prancis tanggal 29 Juli déning Paramount Pictures.[3] Ing biyoskup Amèrikah iku diancangaké gebyagan ing tanggal 18 Maret taun 2016 ing RealD 3D, nanging. Netflix banjur nampa hak distribusi lan filem iki digebyakaké ing tanggal  5 Agustus.[4][5] Filem iki nampa tanggepan kang positip, nampa pangalem kanggo gagrak animasiné lan nampa pikolèhan $97.6 yuta saka budget kanggo nggawé filem ya iku $77.5 yuta, lan dadi animasi Prancis kang paling suksès salawasé.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]