The Hardy Boys

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Hardy Boys ya iku serial buku abasa Inggris kang ditulis dening Franklin W. Dixon[1] (jeneng samaran), Ing novèl kasebut ana ing antarane rong remaja dadi tokoh utama, Frank lan Joe. Frank lan Joe minangka anak saka Fenton Hardy, mantan detektif utama NYPD lan garwane jenenge Laura. Frank lan Joe duwe rasa penasaran gedhe, saengga bisa urip lan urip bareng karo wong sing ora nate pisah karo kasus pidana lan liya-liyane. Karakter ing novel The Hardy Boys digawé dening panulis Amerika jenenge Edward Stratemeyer, pangadeg perusahaan kemasan buku Stratemeyer Syndicate.

The Hardy Boys, Frank lan Joe Hardy, minangka karakter fiksi sing katon ing pirang-pirang seri misteri kanggo bocah lan remaja. Seri kasebut ngubengi para remaja sing ambruk amatir, ngrampungake kasus sing wis mitra wong diwasa. The Hardy Boys wis berkembang wiwit debut ing taun 1927. Wiwit taun 1959, buku-buku kasebut diowahi kanthi jembar, sebagian kanggo ngilangi stereotaip ras. Buku kasebut uga ditulis kanthi gaya sing luwih sederhana kanggo saingan televisi.

Seri Hardy Boys anyar, yaiku Hardy Boys Casefiles, digawé ing taun 1987, lan nampilake pembunuhan, kekerasan, lan pengintipan internasional. Seri "Hardy Boys Mystery Stories" rampung ing taun 2005. Ing seri anyar, Undercover Brothers, diluncurake ing taun sing padha, nampilake versi karakter sing dianyari babagan petualangan ing sudut pandang wong pisanan. Undercover Brothers mungkasi taun 2012 lan diganti ing 2013 dening The Hardy Boys Adventures, uga nyritakake ing sudut pandang wong pisanan.

Seri buku sing paling dawa kanggo nampilake Hardy Boys yaiku Cerita Misteri Hardy Boys, sing uga disebut Hardy Boys Mysteries. Seri kasebut mlayu saka taun 1927 nganti 2005 lan kalebu 190 volume, sanajan ana sing nganggep mung 58 volume pisanan saka seri iki dadi bagean saka "Canon" Hardy Boys. Hardy Boys uga muncul ing 127 volume saka Casefiles lan 39 volume saka seri Undercover Brothers, lan saiki dadi pahlawan seri Hardy Boys Adventures. Sadulur-sadulure uga ditampilake ing sawetara buku mandiri, kaya ta The Hardy Boys Ghost Stories, lan sawetara judhul silang ing ngendi padha main karo karakter liyane kaya ta Nancy Drew utawa Tom Swift.

Hardy Boys buku wis dicithak kanthi lengkap ing Inggris, kanthi ilustrasi anyar lan seni panutup. Petualangan Hardys uga diterjemahake dadi luwih saka rong puluh lima basa, kalebu Afrikaans, Norwegia, Swedia, Spanyol, Islandia, Ibrani, Perancis, Jerman, Jepang, Rusia, Melayu, lan Italia. Buku kasebut diwaca kanthi akeh ing India, lan Universitas Kyoto Sangyo Jepang nampilake rong puluh siji buku Hardy Boys ing dhaptar wacan kanggo wong anyar ing taun 1990-an.[2]

Liwat kabeh owah-owahan kasebut, karakter tetep populer; buku kasebut didol luwih saka sak yuta salinan saben taun, pirang-pirang volume anyar diterbitake saben taun, lan petualangan wis diterjemahake luwih saka 25 abasa.[3] Bocah-bocah lanang kasebut wis ditampilake ing limang acara televisi lan pirang-pirang game video, lan wis mbantu promosi barang kaya ta kotak makan lan jins. Kritikus duwe pirang-pirang penjelasan babagan pengembangan karakter, sing nuduhake manawa Hardy Boys duwe pangarepan sing gampang, lan kemungkinan kemenangan kang apik saka ala.[4]

Aleran[besut | besut sumber]

Frand Hardy lan Joe Hardy minangka sedulur loro sing urip karo bapakne, detektif Fenton Hardy; ibune jenenge Laura Hardy, lan Bibi Gertrude. Frank Hardy umur wolulas taun (nembelas ing versi sadurunge) lan Joe Hardy umur pitulas taun (limalas ing versi sadurunge), dheweke ana ing kelas sing padha lan siji sekolah, saliyane dheweke uga dadi detektif amatir.

Ing seri Undercover Brothers (2005-2012), Hardy minangka anggota sing nampa kasus saka American Teens Against Crime. The Hardy Boys kadhangkala dibantu sawetara kanca sing bisa ngatasi kasus misteri, kaya ta Chet Morton, Phil Cohen, Biff Hooper, Jerry Gilroy, lan Tony Prito; lan sing arang banget, saka pacar platonic Callie Shaw lan Iola Morton (adhine Chet).

Ing saben novel, Hardy Boys mesthi melu ngulandara sing kebak tumindak tegang. Kalorone sugih lan asring lelungan menyang lokasi sing adoh, kalebu Meksiko ing The Mark on the Door (1934), Skotlandia ing The Secret Agent of Flight 101 (1967), The Arctic Patrol Mystery (1969), Mesir ing The Mumy Case (1980), lan Kenya ing The Mystery of the Black Rhino (2003). Dheweke uga wis nyabrang Amerika Serikat babagan motor, kapal es, sepur, pesawat, lan mobil dhewe.[5]

Serial[besut | besut sumber]

Adhaptasi Game[besut | besut sumber]

  • Hardy Boys Adventure Series oleh Dreamcatcher
  • The Hidden Theft (PC 2008)
  • The Hardy Boys: The Perfect Crime (PC 2009)
  • The Masked Phantom (PC shelved)
  • Hardy Boys Nintendo DS series oleh Her Interactive & Saga
  • Treasure on the Tracks (Nintendo DS 2009)

Buku Komik[besut | besut sumber]

Ing wulan Maret 2017, Dinamite Entertainment mbebasake urip maneh saka karakter klasik Nancy Drew lan The Hardy Boys karo Nancy Drew & The Hardy Boys: The Big Lie. Del Col wis dadi penggemar karakter sing umur lan sukses nggarap Simon & Schuster kanggo ngamanake hak-hak buku komik lan banjur nggawe pitch kanggo penerbit.

Diilhami dening Archie Comics 'Afterlife with Archie, Del Col dikutip, "Dadi, mula aku mikir," Huh, aku kepingin weruh karakter liyane sing ana ing kono sing wis misuwur sing bisa didandani maneh, "" Wangsulane Del Col. "Nalika iku wiwit mubeng lan aku ndeleng sawetara properti, banjur aku mikir, 'Enteni sedina. Nancy Drew. Wong lanang Hardy. Oh, tenan tenan yen nindakake noir sing digodhog. ”

Seri kasebut, noir hardboiled njupuk karakter kasebut, nemokake karakter Frank lan Joe Hardy sing dituduh mateni bapakne, Fenton Hardy, lan ngowahi menyang fatme-esque Nancy Drew kanggo mbusak jenenge. Seri kasebut nampilake karya seni dening seniman Italia Werther Dell'Ederra kanthi seniman Inggris Fay Dalton. Penyunting kridit Del Col yaiku Matt Idelson lan Matt Humphreys kanthi mbantu dheweke mbentuk arah seri kasebut.

Seri kasebut debut kanggo review positif. Blog Komik Readwithaflightring.com nyatakake, "pendekatan paling modern" kanggo nganyari franchise kaya iki sing wis dakdeleng. Kerjane ing saben level lan isih rumangsa ngematake ati sapa. " Dheweke dadi wanita modern modern sing sampurna, sing bisa nglawan Sam Spade saiki, Philip Marlowe, lan liya-liyane. "[2]

Paraga[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki sawetara karakter utawa karakter ing seri fiksi Hardy Boys yaiku:

  • Frank Hardy
  • Joe Hardy
  • Fenton Hardy
  • Laura Hardy
  • Aunt Gertrude
  • Chet Morton
  • Iola Morton
  • Biff Hooper
  • Tony Prito
  • Callie Shaw
  • Phil Cohen
  • Chief Ezra Collig
  • Sam Radley
  • Ethel Radley
  • Jerry Gilroy
  • Jack Wayne
  • Vanessa Bender
  • Belinda Conrad
  • The Gray Man
  • Samuel Peterson
  • Brian Conrad
  • Mrs. Conrad
  • Adam Franklin
  • Q. T.
  • Mimi Morton

Panampa[besut | besut sumber]

The Hardy Boys wis diarani budaya kang wis menyentuh ati pembaca ing saindenging jagad. lan ing taun 2008 buku kasebut adol luwih saka yuta salinan setaun (buku Hardy Boys sing kapisan, The Tower Treasure, mung didol luwih saka 100,000 salinan setaun). Ing saindenging jagad, luwih saka 70 yuta salinan Hardy Books wis didol. Sawetara kritikus nyoba kanggo nerangake sebab-sebab kanggo pengembangan karakter.

Siji panjelasan babagan popularitas terus iki yaiku Hardy Boys minangka duwe pangarepan sing gampang. Petualangan kasebut ngidini para pembaca ngalami luput saka kahanan semono. Ing wektu sing padha, Frank lan Joe urip biasa nalika ora ngrampungake misteri, saéngga para pamaca bisa ngenali karo karakter sing katon realistis lan wong tuwa lan tokoh panguwasa ora ndhukung lan tresna. The Hardy Boys uga nyiptakake maskulinitas sing cocog: kanthi jeneng banget dheweke "ngeset panggung kanggo versi hardhed gentrified lan mbangun hardiness minangka cocog kanggo lanang Amérika modern", minangka bagean "produksi budaya kendali lan penguasaan minangka budaya. Luwih kontroversial, kanggo Meredith Wood, karakter kasebut ora mung cocog karo maskulinitas, nanging cocog karo maskulinitas putih. Dheweke nyoba mbantah yen "stereotaip rasis iku ... dhasar kanggo sukses seri Hardy Boys." Dhukungan pratelan kasebut, Kayu kasebut nyebutake minangka panggantos saka siji stereotaip (wong Tionghoa sing jahat) karo liyane (Amerika Latin ala) ing versi Kaki Kaki lan asli sing ana maneh. Dheweke luwih ngandharake manawa iki minangka sebab popularitas buku cetak Applewood Books saka teks asli, sing durung dijelajahi tinimbang manawa tulisan sing ditulis banget.

Gary Kritikus Westfahl nganggep bocah lanang Hardy supaya ora nampilake jinis seksualitas. Jahil Hardys babagan jinis lan tambah akeh hormat kanggo hukum wis nyebabake sawetara pangerten negatif lan akeh parodi karakter. Dheweke "jinis Scout Boy Scout" sing "kesadaran fetish." saka Ratu Lama: Musical Hardy Boys dening Timothy Cope lan Paul Boesing, lan novel Mabel Maney A Ghost ing Closet: Misteri Hardly Boys. Lampoon Nasional nggadahi artikel ing taun 1985 kanthi irah-irahan "Notebook sing Ora Dikandhani saka Franklin W. Dixon", ing kono panulis "ngudhari sawetara naskah Hardy Boys sing ora diterbitake", kalebu "The Party Boys and Case of the Missing Scotch" lan "The Hardly Boys in Dark Dark of the Spooky Closet."

Liyane wis nuding hubungan Hardy Boys karo bapakne minangka kunci kanggo sukses seri. Kaya sing dingerteni Tim Morris, nalika Fenton Hardy digambarake minangka detektif sing apik, putra-putrane biasane sing ngrampungake kasus, nggawe Fenton Hardy minangka tokoh paradoks:

Dheweke mesthi ana, dheweke ngerti kabeh. Dheweke ora bisa dingerteni nanging mesthi gagal. Nalika bocah-bocah ngluwari dheweke, dheweke biasane ngalami hawa serem, kurang dehidrasi, separa sadar, rumangsa; wong-wong mau kudu nulungi karo bar permen lan banyu. Dheweke bisa nindakake apa wae, nanging mbukak identitas kasebut sajrone wektu. Dheweke ora tau ngrembug kasus kajaba wong sing digarap ing novel sing diwenehake, saengga jarak cedhak karo legenda dheweke dadi garrness nalika novel Hardy Boys diwiwiti, mesthi wae wektu sing bisa ditemokake. Kabeh padha, dheweke mung ngrembug kasus kasebut kanthi cukup kanggo mblusukake putrane lan dilebokake ing bebaya sing fana. Dheweke duwe sistem informasi lan kumpul data sing nggawe FBI dadi isin, nanging dheweke mesthi kelangan cathetan kasus, ciphers, mikrofilm, utawa sawetara pitunjuk sing penting, biasane kanthi nggawe celonone ekstra, tegese Bocah-bocah lanang kudu nyetir menyang Kanada utawa Florida utawa ing papan liya kanggo njupuk maneh. Dakkira ora misterius; dheweke mung nggambarake apa sing dikira para bapakne dhewe: kanthi kuat, ora bisa disengiti.

Akibaté, bocah-bocah lanang Hardy bisa kalorone luwih unggul tinimbang bapakne lan entuk kepuasan "kanthi ora wedi nggawe bapake bangga karo dheweke."

Pungkasane, akeh komentator sing nemokake yen Hardy Boys sing sukses amarga petualangan kasebut nuduhake "kamenangan ing kuatir." Seri Hardy Boys ngajarake para pamaca "sanajan jagad bisa dadi papan sing bisa dikendhaleni, apik bisa ngalahake piala, manawa masalah sing paling ala bisa ditanggulangi manawa kita masing-masing nindakake panduman lan paling apik kanggo mbantu wong liya. "[6][7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Franklin W. Dixon". www.goodreads.com. Retrieved 2020-03-01.
  2. a b "The Hardy Boys". Wikipedia (in Inggris). 2020-02-13.
  3. "In Latest Hardy Boys Case, A Search for New Readers". www.goodreads.com. Retrieved 2020-03-01.
  4. "Book sources". Wikipedia (in Inggris).
  5. "The Hardy Boys". Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas (in Indonesia). 2020-01-18.
  6. Gross, Daniel A. (2015-05-27). "From the Hardy Boys to Nancy Drew: The Secret Ghostwriters of Children's Fiction". The Atlantic (in Inggris). Retrieved 2020-03-01.
  7. www.amazon.com https://www.amazon.com/Secret-Hardy-Boys-McFarlane-Stratemeyer/dp/0821422774. Retrieved 2020-03-01. Missing or empty |title= (help)