Thangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Maharaja Qianlong

Thangka iku lukisan kas Tibèt sing digawé ana ing kain sutra. Padatané lukisan iki ditambahi sulaman lan nggambaraké Déwa utawa konsèp Kahyangan Buddhis, adegan utawa mandhala. Thangka iku wanguné ora mligi pipih kaya déné lukisan mawa cèt lenga nanging kawangun saka sawetara panèl-panèl sing dilukisi utawa disulami lan ditambahi kain manèh. Banjur padatané kabèh iku ditutupi sutra. Lumrahé thangka bisa awèt suwé nanging kudu disinggahaké ing papan sing garing lan ora lembab. Kadhangkala thangka uga diarani lukisan gulungan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]