Thangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Maharaja Qianlong

Thangka iku lukisan kas Tibèt sing digawé ana ing kain sutra. Padatané lukisan iki ditambahi sulaman lan nggambaraké Déwa utawa konsèp Kahyangan Buddhis, adhegan utawa mandhala. Thangka iku wanguné ora mligi pipih kaya déné lukisan mawa cèt lenga nanging kawangun saka sawetara panèl-panèl sing dilukisi utawa disulami lan ditambahi kain manèh. Banjur padatané kabèh iku ditutupi sutra. Umumé thangka bisa awèt suwé nanging kudu disinggahaké ing papan sing garing lan ora lembab. Kadhangkala thangka uga diarani lukisan gulungan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]