Tetris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sawijining klon utawa tiruan Tetris ing sumber tinarbuka

Tetris iku sawijining dolanan komputer gawéan Alexei Pajitnov saka Uni Sovyèt. Dolanan komputer iki awujud figur sing padha tiba. Kabèh figur iki kabangun saka patang kothak. Menawa sagaris kaisi kabèh, garis iku bakal ilang. Tetris iku program komputer sing kapisan dièkspor saka Uni Sovyèt menyang Amérikah Sarékat. Ing Amérika Tetris dibabar déning Spectrum Holobyte.