Teluk Haifa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Haifa Bay

Lempongan Haifa (basa Ibrani: מפרץ חיפה‎, Mifratz Haifa) iku lempongan cilik ing pesisir Segara Mediterania ing Israèl sisih lor. Lempongan Haifa iku siji-sijiné plabuhan alami ing Segara Mediterania. Lempongan iki dikubengi sungapan Kali Kishon, kutha Haifa lan Acre. Ing taun 1920an, ssawetara kibbutzim dibangun ing padunungan Bat Galim ing saubengé Lempongan Haifa nganggo béa saka anggaran Mandhat Inggris ing Palestina.[1] amarga tlatah Palestina kakurangan plabuhan kanthi fasilitas modhèrn.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Rujukan[besut | besut sumber]

Koordinat: 32°49′23.01″N 35°1′26.04″E / 32.8230583°L 35.0239000°W / 32.8230583; 35.0239000

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teluk_Haifa&oldid=1055489"