Menyang kontèn

Taman Wisata Alam Posong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Taman Wisata Alam Posong
JinisWisata alam
PapanDesa Tlahab, Kacamatan Kledung, Kabupaten Temanggung, Propinsi Jawa Tengah
Area1,2 hèktar
StatusSaben dina (04.00-16.30)
Sarana
  • Parkir
  • Mushola
  • Warung panganan
  • Spot foto
  • Gazebo
  • Kamar mandhi

Taman Wisata Alam Posong inggih menika salah satunggaling wisata alam ing Temanggung. Wisata alam iki dumunung ing Desa Tlahab, Kacamatan Kledung, Kabupaten Temanggung, Propinsi Jawa Tengah.[1] Lokasi wisata iki ana ing lereng Gunung Sindara sing langsung ngelawan Gunung Sumbing. Saka obyek wisata alam Posong, pengunjung bisa ndeleng Gunung Sumbing langsung saka kadohan.[2]

Kahanan umum[besut | besut sumber]

Daya tarik wisata alam Posong yaiku ana ing panorama alam lan taman sing asri. Pengunjung bisa nikmati pemandangan perkebunan kopi lan tembakau. Pengunjung uga bisa ndeleng golden sunrise kanthi latar mburi wolung pucuk gunung. Wolu pucuk gunung yaiku Gunung Sumbing, Gunung Sindoro, Gunung Merbabu, Gunung Telomoyo, Gunung Merapi, Gunung Lawu, Gunung Andong, lan Gunung Ungaran.[3][4]

Wisata alam Posong ana ing dhuwur 1.823 meter saka lumahing sagara (permukaan laut). Dadi suhu udhara ning Posong bakal luwih adhem, watara 10-19 derajat Celcius. Pariwisata iki diwiwiti ing taun 2010, lan terus berkembang saben taun. Taman wisata alam Posong iki jembaré 1,2 hektar.

Lokasi obyek wisata alam Posong punika kirang langkung 22 kilometer saking Temanggung, kanthi wekdal tempuh kirang langkung 1 jam. Rute paling gampang kanggo menyang Posong yaiku liwat Kledung udakara 450 meter. Banjur belok ngiwa, terus kira-kira 800 meter. Banjur belok ngiwa maneh, mlaku watara 650 meter. Terus ngetutake Jalan Ajibarang Secang, banjur ngliwati Jalan Campur Salam, banjur Jalan Raya Parakan-Wonosobo. Sawisé iku, nerusake perjalanan watara 3,4 kilometer menyang panggonan wisata. Pengunjung sing teka bisa numpak kendaraan roda loro utawa roda papat.[5]

Karcis lan sarana wisata[besut | besut sumber]

Kanggo mlebu ing obyek wisata alam Posong, pengunjung bakal dikenani karcis wisata Rp. 20.000 senin-jumat saben wong. Kajaba iku, ana tambahan biaya parkir, Rp 5.000 kanggo kendaraan roda loro lan Rp. 10.000 kanggo kendaraan roda papat. Wisata alam Posonh iki buka saben dina, saka jam 04.00-16.30 WIB. Sawetara sarana sing ana ing jero Wisata Alam Posong ya iku, mushola, kamar mandhi, gazebo, parkir, warung panganan, lan spot foto sing menarik.[6]

Pengunjung uga bisa nginep ing obyek wisata Posong, ing kene disedhiyakake akomodasi ing area camping ground. Paket camping regane mulai Rp 80.000 - Rp. 1.200.000, fasilitas sing diwenehake gumantung saka paket sing dipilih.[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Posong Temanggung, Camping Menanti Golden Sunrise - NativeIndonesia.com". www.nativeindonesia.com (ing basa Indonesia). 2021-02-03. Dibukak ing 2023-10-13.
  2. digsa.id. "Pariwisata Provinsi Jawa Tengah | Artikel | Serunya Berwisata Seharian Di Taman Wisata Alam Posong Temanggung". visitjawatengah.jatengprov.go.id (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-10-13.
  3. digsa.id. "Pariwisata Provinsi Jawa Tengah | Artikel | Eksotisme Wisata Alam Posong, Keindahan Di Antara Gunung Sindoro-Sumbing". visitjawatengah.jatengprov.go.id (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-10-13.
  4. Ariesta, Vityan Cristotia. "Objek Wisata Baru di Temanggung: Wisata Alam Posong". detikTravel (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-13.
  5. Times, I. D. N.; Azzahra, Dhiya Awlia. "Info Wisata Posong Temanggung: Lokasi, Rute, Harga Tiket, dan Tips". IDN Times . Dibukak ing 2023-10-13.
  6. Media, Kompas Cyber (2023-01-21). "Harga Tiket Masuk dan Jam Buka Terbaru Wisata Posong Temanggung". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-13.
  7. digsa.id. "Pariwisata Provinsi Jawa Tengah | Artikel | Serunya Berwisata Seharian Di Taman Wisata Alam Posong Temanggung". visitjawatengah.jatengprov.go.id (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-10-13.