Tamago kakè gohan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tamago kake gohan (kiwa), bebarengan karo sup tsukemono lan miso

Tamago kake gohan, sing disingkat TKG, yaiku panganan sing endhog endhog dilebokake ing ndhuwur utawa dicampur karo nasi, utawa resep kanggo sajian kasebut. [1] Endhog sing dikalahake asring digunakake, uga ora dikalahake. Kadhangkala mung kuning telur sing digunakake.

Iki dikenal ing Jepang minangka "tamago kake gohan" ( gohan tegese pari utawa panganan lan kake tegese disiram utawa disiram), "tamago kake meshi" ( meshi tegese beras utawa panganan), "tamago gohan", utawa mung "tamago kake" . Tamago (endhog) bisa ditulis玉子(endhog masak), minangka alternatif kanggo karakter tunggal(endhog mentah). Endhog mentah lan nasi Jepang dicampur ing mangkok pari. Sega bisa adhem, bubar mateng utawa digawe panas maneh; endhog bisa uga dipecah langsung menyang mangkok pari (sadurunge utawa sawise pari), utawa diantemi ing bokor kapisah sadurunge. Sawetara wong nggali "sumur" ing tumpukan pari kanggo diwutahake endhog.

Beras lan endhog sadurunge dicampur

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Suzuki, Mami. "A Raw Egg On Rice Is A Japanese Feast". tofugu.com.