Tak Lelo Lelo Lelo Ledung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tak Lela Lela Lela Ledhung[besut | besut sumber]

tak lela lela lela ledhung

cup menenga aja pijer nangis

anakku sing ayu rupane

yen nangis ndhak ilang ayune

tak gadhang bisa urip mulyo

dadiya wanita utama

ngluhurke asmane wong tuwa

dadiya pendhekaring bangsa

wis cup menenga anakku

kae mbulane ndadari

kaya buta nggegilani

lagi nggoleki cah nangis

tak lela lela lela ledhung

enggal menenga ya cah ayu

tak emban slendhang bathik kawung

yen nangis mundak ibu bingung

tak lela lela ledhung

Gendong Jarit.jpg

Maknane[besut | besut sumber]

Tembang punika salah setunggalipun tembang kagem bocah ingkang kondhang wonten in tanah Jawi. 'Tak lela lela ledhung' biasa ditembangaken kaliyan ibu ingkang nggendhong putra utawi putrinipun ingkang taksih timur.

Tembang punika tegesipun bapak utawi ibu nglela-lela putranipun supados enggal tilem, supados boten rewel.