Tèh mertéga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Butter tea
Tibetan butter tea.jpg
Butter tea in a bowl
Jeneng liyanéPo cha, cha süma, goor goor cha, cha suskan
JinisBeverage
Panggonan asalIndian subcontinent and Tibet
Tlatah utawa prajaAsia
Woworan pokokTea leaves, yak butter, salt
Buku masakan: Butter tea  Médhia: Butter tea

Teh mertéga minangka salah sawijining jinis ombenan ana ing wilayah Himalaya ing antarane Greater Tibet lan subbawana India .

Ngombe teh butter minangka bagean rutin ing urip Tibet. Sadurunge nyambut gawe, wong Tibet biasane bakal ngombe omben-omben kasebut, lan diwenehake menyang tamu.  Amarga mentega minangka bahan utama, teh mentega nyedhiyakake akeh energi kalori lan cocog karo ketinggian sing dhuwur. Mentega bisa uga nyegah lambe sing ora retak .

Miturut kebiasaan Tibet, teh mentega diombe kanthi sedhot dhewe, lan sawise saben sedhot, tuan rumah ngisi maneh mangkuk kasebut nganti kebak. Mangkono, tamu ora nate ngeculake mangkure; terus diopeni. Yen pengunjung ora pengin ngombe, sing paling apik yaiku supaya tèh ora tutul nganti tekan waktune kanggo budhal lan banjur wadhah mangkuk kasebut. Kanthi cara iki, etika bisa diamati lan host ora bakal nesu.

Referensi[besut | besut sumber]