Suwar-suwir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Suwar-suwir[1] ya iku panganan cilik wujud kaya permen karo rasané manis. Panganan iki asalé khas saka Kabupatèn Jember[2], Jawa Wétan. Bahan dasaré ya iku tape, gula, lan susu, banjur diolah dadi adonan. Sakmenika dicampur wis digawé panas kanthi telung jam lan digawe adhèm sadina. Biyèné Suwar Suwir digawe saka nongkolondho (sirsak), kanthi cara mangan ing siwir-siwir, supaya pungkasanipun karan Suwar-suwir. Suwar-suwir duwé rasa kaya ta liyané manis lan rada ngandhut asem, amarga bahan dhasar digawe saka tape utawa fermentasi tela [3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Reperensi[besut | besut sumber]