Superman Returns

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Superman Returns ya iku filem adiwira taun 2006 saka Amèrika kang disutradharai lan diproduseri déning Bryan Singer. Filem iki dhedhasar saka karakter komik DC ya iku Superman lan dadi filem lanjutané saka filem Superman (1978) and Superman II (1980),[1][1] lan uga Superman III (1983) and Superman IV: The Quest for Peace (1987).[1] filem iki dibintangi Brandon Routh minangka Clark Kent/Superman, Kate Bosworth minangka Lois Lane, Kevin Spacey minangka Lex Luthor, karo James Marsden, Frank Langella, lan Parker Posey. Filem iki nyritakaké karakter Superman kang mulih ing Bumi sawisé limang taun ora metu. Dhèwèké ngertèni yèn wong wédok kang ditrésnani Lois Lane wis tentrem karo uripé, lan mungsuh bebuyutané Lex Luthor nggawé rencana kanggo musnahaké superman lan donya.

Panghargian[besut | besut sumber]

Taun Panghargian Kategori Panampa Kasil
2007 Saturn Awards Best Actor Brandon Routh
Best Actress Kate Bosworth
Best Supporting Actor James Marsden
Best Young Actor Tristan Lake Leabu
Best Score John Ottman
Best Visual Effects Superman Returns
Best Screenplay Michael Dougherty & Dan Harris
Best Director Bryan Singer
Best Fantasy Film Superman Returns

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Sitiran kosong (pitulung)