Sundanese Supplement

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sundanese Supplement
JangkauanU+1CC0..U+1CCF
(16 cecek kodhe)
BidhangBMP
AksaraSundha
Tatanan simbolpada Sundanese
Kaanggo8 cecek kodhe
Ora kaanggo8 cecek kodhe
Sajarah gagraging Unicode
6.18 (+8)
Cathetan: [1][2]

Sundanese Supplement ya iku blok Unicode kang ngemu karakter pada (tanda baca) kanggo blok Unicode Sundanese.

Blok[besut | besut sumber]

Sundanese Supplement[1][2]
Kart kodhe resmi Unicode Consortium (PDF)
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
U+1CCx
Cathetan
1.^ Per Unicode gagrag 13.0
2.^ Warna klawu tegesé cecek kodhe kothong

Sajarah[besut | besut sumber]

Dhokumèn magepokan Unicode ing ngisor iki nyathet ancas lan prosès panentu karakter tartamtu ing blok Sundanese Supplement:

Gagrag Cecek kodhe pungkasan[a] Cacah ID L2 ID WG2 Dhokumèn
6.1 U+1CC0..1CC7 8 L2/09-190 N3648 Everson, Michael (2009-05-05), Preliminary proposal for encoding additional Sundanese characters for Old Sundanese
L2/09-225R Moore, Lisa (2009-08-17), "C.7", UTC #120 / L2 #217 Minutes
L2/09-251R N3666R Everson, Michael (2009-09-05), Proposal for encoding additional Sundanese characters for Old Sundanese
N3703 (pdf, doc) Umamaheswaran, V. S. (2010-04-13), "M55.22", Unconfirmed minutes of WG 2 meeting no. 55, Tokyo 2009-10-26/30
L2/10-143 N3836 Anderson, Deborah (2010-04-23), Correction to 3 character names in the Sundanese Supplement block
L2/10-108 Moore, Lisa (2010-05-19), "Consensus 123-C6", UTC #123 / L2 #220 Minutes, Accept the three Sundanese revised names for 1CC4, 1CC5, 1CC7...
N3803 (pdf, doc) "M56.08k", Unconfirmed minutes of WG 2 meeting no. 56, 2010-09-24
  1. Cecek kodhe lan jeneng karakter kang diusulaké bokmanawa ora padha mawa cecek kodhe lan jeneng pungkasan

Uga delengan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Unicode character database". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.
  2. "Enumerated Versions of The Unicode Standard". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.