Statistika inferènsial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Statistika inferènsi)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sebaran Normal sing kerep dianggo sajeroning uji hipotesis ing statistika inferènsia

Statistika inferènsial nyakup kabèh metodhe sing magepokan karo analisis sapérangan dhata (conto)utawa uga kerep karan sampel[1] lan sabanjuré nganti tumeka marang peramalan utawa penarikan kesimpulan ngenani sakabèhané data indhuké(populasi).[1][2]

Sajeroning statistika inferènsial dianakaké pandugan parameter, gawé hipotesis, sarta ngayahi pangujiyan hipotesis mau nganti tekan kesimpulan sing lumaku umum.[1] Metodhe iki karan uga statistika indhuktif, amarga kesimpulan sing ditarik didhasaraké marang informasi saka sapérangan dhata waé.[1] Penarikan kesimpulan saka statistika inferensial sing mung didhasaraké marang sapérangan dhata nyababaké sipat ora mesthi,[2] bisa nyababaké anané kasalahan sajeroning pengambilan putusan,[1] saéngga kawruh ngenani téyori peluang mutlak diperlokaké sajeroning ngayahi metodhe-metodhe statistika inferènsial.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Dergibson Siagian & Sugiarto. Metode Statistika untuk Bisnis dan Ékonomi, halaman 4-6". 2002. Jakarta: PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 979-655-924-2
  2. a b Ronald E.Walpole. Pengantar Statistika, halaman 2-5". 1993. Jakarta: PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 979-403-313-8