Splash Splash Love

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Splash Splash Love ya iku serial televisi saka Koréa Kidul kang dibintangi déning Kim Seul-gi lan Yoon Doo-joon. Seri iki pisanan ditayangaké ing platform web Naver TV Cast[1] ing format 10 babak. Seri iki banjur dirilis dening MBC[2] tanggal 13 lan 20 Dhésèmber 2015 ing rong episode, sak episode ngemu 60 menit.

Aleran[besut | besut sumber]

Danbi ya iku siswa SMA ing College Scholastic Ability Test[3] (CSAT). Ananging, dhèwèké nduwèni kalemahan ing matematika. Supaya bisa ninggalaké ujian matematika wektu kuwi, Danbi lunga menyang jaman Joseon[4] [5]liwat warta wektu.

Ing Joseon, dhèwèké dadi priyagung kang ngladèni istana lan dadi kepercayaan Raja Lee Do. Danbi nemokakÉ yÈn ing Dinasti Joseon, ilmuné dhèwèké ing sekolah dadi ilmu paling gedhé ing kabèh Kerajaan. Dhèwèké banjur tresna marang Raja. Danbi uga mènèhi inspirasi marang Raja babagan pembaharuan negarané.

Paraga[besut | besut sumber]

Paraga utama[besut | besut sumber]

  • Kim Seul-gi minangka Jang Dan-bi / Jang Yeong-sil
  • Yoon Doo-joon minangka Yi Do [6]

Paraga tambahan[besut | besut sumber]

  • Jin Ki-joo minangka kanca So-bi So-heon / Ratu Soheon saka klan Cheongsong Shim
  • Ahn Hyo-seop minangka Park Yeon / Che Ah-jin
  • Go Kyu-pil minangka guru matematikané Dan-bi / Kepala Kasim
  • Lee Kwang-se
  • Kim Soo-hyun
  • Uhm Hye-jung
  • Lee Jae-joon
  • Kang Hyun
  • Yoon Seok-ho minangka Seok (adhiné Park Yeon)

Kameo[besut | besut sumber]

  • Kim Kap-soo minangka Perdhana Mentri Hwang Hui
  • Jung Kyu Soo minangka Shim On
  • Im Ye-jin minangka ibuné Dan-bi / Dowager Ratu Hudeok saka klan Yeoheung Min
  • Lee Dae-yeon minangka Choe Man-ri

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Oh, Sejong; Ahn, Sunghun; Byun, Jungmin (2016-06-30). "A Big Data Study on Viewers' Response and Success Factors in the D2C Era Focused on tvN's Web-real Variety 'SinSeoYuGi' and Naver TV Cast Programming". The International Journal of Advanced Culture Technology. 4 (2): 7–18. doi:10.17703/ijact.2016.4.2.7. ISSN 2288-7202.
  2. Lee, Ran; Baek, Seon Gi (2016-01-28). "Fatherhood Representations of Childcare Entertainment Reality Programs - A Semiotic Study on a Reality Program, "Where Are We Going, Dad?" of MBC". The Journal of the Korea Contents Association. 16 (1): 107–120. doi:10.5392/jkca.2016.16.01.107. ISSN 1598-4877.
  3. RHEE, HYANG JOO (2015-12-30). "AN ANALYSIS OF LEARNING ABILITY IN CALCULUS BASED ON THE SELECTION OF TEST AREAS IN THE COLLEGE SCHOLASTIC ABILITY TEST". Korean Journal of Mathematics. 23 (4): 643–654. doi:10.11568/kjm.2015.23.4.643. ISSN 1976-8605.
  4. Everyday Life in Joseon-Era Korea. Brill. pp. 265–265. ISBN 9789004261150.
  5. Han, Young Woo (2010). Joseon era. Kyongsaewon. ISBN 9788983410924. OCLC 838138662.
  6. Lee, Hye-won (9 December 2015). "Yoon Doo-joon to appear in Pongdang Pongdang Love". KPop Herald. Retrieved 6 May 2016.