Soto dhok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Soto dhok iku sawijining panganan Jawa. Panganan iki padha karo soto daging (sapi) liyané, nanging sak weruhku, bedane karo soto daging liyané, soto daging iki khas Jombang. Masio arane soto daging, nanging yèn nggoleki daginge yo rodo kangelan, amergo daginge mung sak ithik. Dulur bisa nambah lawuh, ya iku gorengan jeroan sapi sing rasané legi. Nek menyang Jombang, sing énak nyanggone cedake ringin contong. Nanging yèn menyang Sidoarjo, sing énak nyanggone ngarepe masjid Jati - sebelahe jalan tol. Wis talah, uenaaakkk. Eh, tibake wis pindah. Saiki manggone rodok ngulon, sakiwa-tengené 100 meteran, deretane rumah makan padang

Uga delengen[besut | besut sumber]