Kaoliang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Sorghum)
Jujug: pandhu arah, pados
Sorghum.

Kaoliang, uga diarani sorghum, utawa jowar (Latin: Sorghum vulgare utawa Sorghum bicolor) iku panganan dhasar nomor lima sing wigati dhéwé ing dunya. Utamané panganan iki dienggo ing Afrika Asia Kidul lan Amerika Tengah.

Sorghum utamané awèt ing tlatah-tlatah sing garing.

Sorghum uga digunakaké kanggo nggawé minuman-minuman keras.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaoliang&oldid=804802"