Sophie Kinsella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Madeleine Wickham
Sophie Kinsella.jpg
LairMadeleine Sophie Townley
(1969-12-12) 12 Dhésèmber 1969 (umur 49)
London, England
Jeneng pènSophie Kinsella
PakaryaNovelist
BangsaBritish
Mangsa1995 – Present
GènreRomantic Comedy
Karya gedhéThe Shopaholic series
BojoHenry Wickham
Anak5
Situs jaringan
sophiekinsella.co.uk

Madeleine Sophie Wickham (lair 12 Desember 1969), uga dikenal kanthi jeneng péna Sophie Kinsella, ya iku penulis Inggris. Novel pisanan ing sajroning sèri Shopaholic paling laris, The Secret Dreamworld saka Shopaholic lan Shopaholic Abroad, diadaptasi menyang filem Confessions of a Shopaholic (2009). Buku-bukuné wis didol nganti 40 yuta kopi ing luwih saka 60 negara, lan wis diterjemahaké dadi luwih saka 40 basa. [1]

Awal urip[besut | besut sumber]

Sophie lair tanggal 12 Desember 1969, putri keturunan David R. lan Patricia B. (née Kinsella) Townley. [2] Adhiné sing paling senior yaiku Gemma lan Abigail Townley, Sophie Kinsella dididik ing Putney High School, St Mary School, Shaftesbury, School of Girls for Girls, lan New College, Oxford, ing ngendi dhèwèké wiwit sinau Musik, nanging sawisé setahun pindhah menyang Politik, Filosofi lan Ekonomi ( PPE ). [3] Wickham kerja minangka wartawan finansial (kalebu ing Pensions World) sadurungé pindah ing ranah fiksi. [4]

Urip lan karir[besut | besut sumber]

Ing umur 24 taun, nalika kerja minangka wartawan finansial, Wickham nulis novel pisanané. The Tennis Party langsung diarani minangka suksès déning kritikus lan masarakat umum lan dadi sepuluh novel paling laris. Dhèwèké banjur nyithak enem novel kaya Madeleine Wickham: A Desirable Residence, Swimming Pool Sunday, The Gatecrasher, The Wedding Girl, Cocktails for Three and Sleeping Arrangements .

Novel pisanan Wickham kanthi jeneng samaran Sophie Kinsella (dijupuk saka jeneng tengah lan jeneng sepisanan ibuné) [2] diajukaké marang penerbit kanthi anonim lan ditampa antusias. Dhèwèké ngungkapaké identitas sing sejatiné pisanan nalika Can You Keep a Secret? iki diterbitaké ing Desember 2003. [5]

Kinsella misuwur kanthi nulis novel-novel Shopaholic, sing fokus ing Becky Bloomwood, wartawan finansial sing ora bisa ngatur finansial dhéwé. Dhèwèké uga dikenal amarga hubungane karo Lukas. Seri kasebut fokus marang obsesi dhèwèké karo belanja lan komplikasi sing dihasilake kanggo urip dhèwèké. Buku loro Shopaholic pisanan diadaptasi dadi filem lan dirilis ing Februari 2009.   [6]

Penambahan paling anyar ing seri Shopaholic, "Shopaholic to the Rescue" dirilis ing tanggal 22 Oktober 2015. Novel sing paling anyar yaiku My Life So Not Perfect lan Surprise Me . Ing taun 2015, dhèwèké nulis Young Adult karo buku YA pisanan, Finding Audrey, diterbitaké ing Juni 2015.[butuh sitiran] [7]

Adaptasi musik saka novel 'Sleeping Arrangements' karya Kinsella dening Chris Burgess diresmekake tanggal 17 April 2013 ing London ing Landor Theatre .

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Wickham manggon ing London karo bojone, Henry Wickham (dhèwèké ketemu ing Oxford), sing saiki dadi kepala sekolah ing sekolah preparat lanang Lockers Park lan saiki ngurus urusan bisnis. dhèwèké nikah taun 1991 lan duwe anak lanang papat lan putri. [8]

Publikasi[besut | besut sumber]

Minangka Sophie Kinsella[besut | besut sumber]

Seri Shopaholic

  1. Ing Secret Dreamworld saka Shopaholic (uga dijuluki Confessions of a Shopaholic ) (2000)
  2. Shopaholic Abroad (uga bertajuk Shopaholic Takes Manhattan ) (2001)
  3. Shopaholic Ties The Knot (2001)
  4. Shopaholic on Honeymoon (Free ebook short story) (2014)
  5. Shopaholic & Sister (2004)
  6. Shopaholic & Baby (2007)
  7. Mini Shopaholic (2010)
  8. Shopaholic to the Stars (2014)
  9. Shopaholic to the Rescue (2015)

Novel sadulur[besut | besut sumber]

  • Can You Keep a Secret? (2003)
  • The Undomestic Goddess (2006)
  • Remember Me? (2008)
  • Twenties Girl (2009)
  • I've got Your Number (2011)
  • Wedding Night (2013)
  • Finding Audrey (2015)
  • My Not So Perfect Life (2017)
  • Surprise Me (2018)
  • I Owe You One (2019)

Liyane[besut | besut sumber]

  • Girls Night In (2004) (omnibus novel, bebarengan karo akeh penulis kalebu Meg Cabot lan Jennifer Weiner )
  • Fairy Mom and Me (2018) (seri sing digambarake kanggo para pamaca enom)

Minangka Madeleine Wickham[besut | besut sumber]

  • The Tennis Party (1995) (dirilis maneh minangka 40 Love ing taun 2011)
  • A Desirable Residence (1996)
  • Swimming Pool Sunday (1997)
  • The Gatecrasher (1998)
  • The Wedding Girl (1999)
  • Cocktails for Three (2000)
  • Sleeping Arrangements (2001)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. {{url = http://www.sophiekinsella.co.uk/biography }}
  2. a b Profil, notablebiographies.com; diakses 12 Desember 2015.
  3. "Madeleine Wickham profile". Fantasticfiction.co.uk. Dijupuk 29 March 2012. 
  4. Caldwell, Rebecca (21 September 2010). "Famous pen names". Chatelaine. Dijupuk 30 March 2012. 
  5. "Biography". Sophie Kinsella. Diarsip saka sing asli ing 10 March 2010. Dijupuk 29 March 2012. 
  6. "Confessions of a Shopaholic release info". IMDb. June 20, 2018. Dijupuk June 20, 2018. 
  7. "Teen Reads". June 20, 2018. Dijupuk June 20, 2018. 
  8. "WICKHAM – Births Announcements – Telegraph Announcements". Announcements.telegraph.co.uk. 15 April 2010. Dijupuk 29 March 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]