Sop sirip hiu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shark fin soup
Chinese cuisine-Shark fin soup-04.jpg
Jeneng liyanéShark's fin soup
JinisSoup
Panggonan asalChina
Woworan pokokShark fins, broth
Buku masakan: Shark fin soup  Médhia: Shark fin soup
Sop sirip hiu
Cina Padatan 魚翅羹
Cina Prasaja 鱼翅羹
Werdi literal"fish fin stew"

Sup sirip hiu yaiku sawijining olahan sup tradisional utawa sajian rebus sing ditemokake ing masakan Cina . Sirip hiu nyedhiyakake tekstur, dene rasane asale saka bahan sup liyane. Biasane diselenggarakake ing acara mligi kayata pesta lan rabi, utawa minangka barang mewah . [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Keith Bradsher, Disneyland in China Offers a Soup and Lands in a Stew, 17 June 2005 The New York Times