Solenodon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Solenodon (tegesé "untu slot") iku sawijining kéwan mamalia sing ndarbèni wisa racun, nokturnal, ndhudhug lemah lan insèktivorus lan kalebu kulawarga Solenodontidae. Spèsies solenodon sing isih ana yaiku solenodon Kuba (Solenodon cubanus), lan solenodon Hispaniola (Solenodon paradoxus).

Solenodon Hispaniola iku urip in Hispaniola saka reratan ngisor ing alas garing nganti tekan reratan dhuwur mawa alas pinus. Ana rong spèsies liyané sing wis cures.