Situs Sumur Sanga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Situs sumur Sanga ya iku situs sajarah kang awujud sumur cacahé sanga. Tlatah ana ing Désa Candhi Kacamatan Cepaga Kabupatèn Bayalali. Miturut sumber, sumur iki wis ana 300 taun kapungkur. Sumur iki ora tau asat sanajan mangsa katiga. Ing sadhuwuring sumur iku ana makam Kyai Mojo. Miturut sumber uga, Kyai Mojo iku tokoh kang wigati tumrap anané désa Candhi. Biyèn ing désa Candhi uga ana candhi ngadeg, nanging saiki kari pondasi dhasaripun amarga dirusak karo Walanda.