Sindrom Turner

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pola kromosom 45, X ing penderita sindrom Turner.

Sindrom Turner (kang uga diarani sindrom Ullrich-Turner, sindrom Bonnevie-Ullrich, sindrom XO, atau monosomi X) yaiku sawijining kelainan genetik tumrap wong wadon kang kelangan sakromosom X. [1]Wong wadon lumrahe duwenikromosom seks XX kanthi totale 46, nanging wong kang nandang sindrom tuner mung duweni kromosom seks XO lan totale mung 45.[1] Kedadeyan mau amaega sakromosom ilang nalika nondisjungsi utawa nalika[[gametogenesis (pembentukan gamet) utawa nalika ing tahap nyigare zigot kang wiwitan.[2]

Deteksi[sunting | sunting sumber]

Kanggo ngerteni anane kelaina ing jabang bayi nalika meteng, bisa nindakake tes USG. [3]Analisis ik uga bisa ditindakake nalika bayi isih ing jero weteng utawa nalika nglairake. [3]Kanggo nganalisis kromosom diperlokake sitik-sitike 20 sel kanggo mastekake diognosis lan sel kang ijupuk kudune rong sel kang beda, tuladhane sel getih lan sel kulit. [1]

Ciri-ciri[sunting | sunting sumber]

Wong wadon kang nandhang lara sindrom Turner duweni kelainan kelamin (gonad]] kang ora berfungsi kang apik lan dilairke tanpa ovari utawa uterus. [4]Yen wong wadon ora duweni ovari, [[hormon estrogene bakal ora diproduksi lan wong wadon mau uga dadi infertil. [4]Nanging yen wong kang nadhang sindrom Turner duweni sel normal (XX) lan sel cacat (sindrom Turner/XO) ing jero awak, mula ada kemungkinan wong wadon mau fertil. [4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Frank J. Domino (2006). The 5-Minute Clinical Consult. Lippincott Williams & Wilkins. ISBN 978-0-7817-6334-9. Page.1274
  2. ^ (Inggris) Brian Stabler, Barry B. Bercu (2000). Therapeutic Outcome of Endocrine Disorders: Efficacy, Innovation and Quality of Life (Serono Symposia USA). ISBN 978-0-387-98962-4. Page.69-79
  3. ^ a b (Inggris) Theresa Kyle, Terri Kyle (2007). Essentials of pediatric nursing. Lippincott Williams & Wilkins. ISBN 978-0-7817-5115-5. Page.1030-1031
  4. ^ a b c (Inggris) Richard A. Lippa (2005). Gender, nature, and nurture. Psychology Press. ISBN 978-0-8058-5345-2. Page.129-130
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sindrom_Turner&oldid=830793"