Menyang kontèn

Sima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sima asring disajikake karo tippaleipä utawa kue-kue Vappu liyane.
Rong jinis sima : asli (kiwa) lan rhubarb (nengen)

Sima minangka ombenan beralkohol ingFinlandia sing digawe saka fermentasi lan ombenan alus . Biasane minangka bentuk mead, minuman beralkohol sing diproduksi kanthi fermentasi larutan madu lan banyu, sanajan saiki madu biasane diganti macem-macem jinis gula, umume sirup, sing nggawe anggur gula. [1] Minuman iki uga kandungan alkohol sing sithik banget amarga fermentasi winates. Mulane Sima iku manis sparkling wedang sing utamané mangsan lan karo Finnish Vappu Festival. Biasane dibumbui kanthi nambah daging lan kulit jeruk nipis . Sima biasane diiringi munkki (donat), tippaleipä ( kue corong Vappu khusus), utawa rosetti ( rosette ).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kulmala, Seija Irmeli (2018). Sima - Juhlajuomaa luonnon antimista (ing basa Suomi). Karisto. ISBN 978-951-23-6435-0.