Siklus Calvin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siklus Calvin

Siklus Calvin yaiku siklus sing kalebu siklus ing anabolisme ing prosés fotosintésis luwih tepaté ing prosés fotosistem lan ing bagéyan Aliran éléktron fostosistem II kang sifaté nonsiklus. [1] Siklus calvin iku kasusun saka 2 tahap réaksi yaiku réaksi padhang lan réaksi peteng. Réaksi padhang bakal ngasilna prodhuk akhir ATP lan NADPH2. [1] Réaksi peteng bakal ngasilna gula (karbohidrat). [1] Kabéh réaksi mau kedadéyan ing jero mé sofil luwih tepaté ing kloroplas. Tahapan Siklus Calvin yaiku antara liya [1]

  • karboksilasi, yaiku nalika CO2 difiksasi déning senyawa rébulosa bifosfat (RuBP)kang duwé atom C lima amarga namung fiksasi utawa naléni atom C siji dadi kabentuk senyawa RuBP kang duwé atom C 6 ing kondhisi kang ora stabil lan pecah dadi loro senyawa gliseraldehid 3 fosfat (G3P). [2]
  • rédhuksi banjur sakwisé prosés karboksilasi kang ngasilna senyawa gliseraldehid 3 fosfat (G3P) loro kang berréaksi karo ATP bakal mbentuk asam fosfogliseraldehid kang ésih talénan karo H2 kang asalé saka NADPH2. [2] Prosés rédhuksi bakal ngasilna 6 senyawa gliseraldehid 3 fosfat sakwisé nglakoni siklus réaksi ping telu. [2]
  • régenerasi Yaiku prosés gawé manéh senyawa reuloa bifosfat (RuBP) kang dienggo kanggo naléni CO2. [2] Pembentukan manéh senyawa rebulosa bifosfat kang banjur pecah dadi senyawa gliseraldehid 3 fosfat (G3P) loro kang banjur berréaksi karo ATP kang ngasilna asam fosfogliseraldehid lan NADPH2. [2] Siklus réaksiné kedadéyan ping telu lan banjur nglakokna régenerasi manéh. [2]Dadi, kanggo gawé molekul glukosa siji dibutuhna siklus Calvin ping nem nganggo cara nangkap nem molekul 6CO2. Reaksiné kayata ing ngisor iki:

6CO2 + 6H2O ------ C6H12O6 + 6O2

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)(Kistinnah, I., Lestari, E.S. (2009)." Biologi 3: Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XII (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.56)
  2. ^ a b c d e f (id)(Kistinnah, I., Lestari, E.S. (2009)." Biologi 3: Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XII (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.57)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siklus_Calvin&oldid=837359"