Siji Suro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Siji suro inggih punika, salah sawijining dinten pisanan ing tanggalan Jawa ing sasi Sura utawa ngendi katetepan tanggal kapisanan Muharram sajeroning tanggalan Islam, amarga tanggalan Jawa diterbitake Sultan Agung minangka ngayahi métodhe Hijriah (Islam).Siji suro limrahipun asring dirayakake ing wayah sore sawisé Sunset ing dina sadurungé,lan tanggal ing wayah mlebetipun dinten siji suro asring kasebat wayah wengi suro.

Siji Suro wis akèh ing masarakat jawa kang nguri-nguri ing masarakat Jawa, dina iki dianggep kramat mligi nalika iku tumiba ing legi ana. Kanggo sawatara wong ing wengi saka suro ing ingkang boten pareng kanggo pindhah ing ngendi waé kajaba kanggo ndedonga utawa nglakoni ngibadah liyané.

Pranala njaba[besut | besut sumber]