Shahih Muslim

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Al-Jami' utawa biasa dikenal kanthi jeneng Kitab Shahih Muslim iku kitab (buku) kolèksi hadits sing disusun déning Imam Muslim (asma jangkep: Abul Husain Muslim bin al-Hajjaj al-Naisaburi) sing urip antara 202 nganti 261 hijriah. Imam Muslim iki murid saka Imam Bukhari.

Kolèksi hadits iki ing kalangan muslim Sunni minangka kolèksi paling apik kalor sawisé Shahih Bukhari. Saka watara 300.000 hadits sing dikumpulaké mung watara 4000 sing wis ditliti samngsa uripé lan bisa ditampa kaasliané.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shahih_Muslim&oldid=827029"