Shahih Muslim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Al-Jami' utawa biyasa dikenal kanthi jeneng Kitab Shahih Muslim iku kitab (buku) kolèksi hadits kang disusun déning Imam Muslim (asma jangkep: Abul Husain Muslim bin al-Hajjaj al-Naisaburi) kang urip antara 202 nganti 261 hijriah. Imam Muslim iki murid saka Imam Bukhari.

Kolèksi hadits iki ing kalangan muslim Sunni minangka kolèksi paling apik kalor sawisé Shahih Bukhari. Saka watara 300.000 hadits kang dikumpulaké mung watara 4000 kang wis ditliti samngsa uripé lan bisa ditampa kaasliané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]