Menyang kontèn

Setip ulen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Setip ulen digunakake kanggo mbusak gambar detil sing tipis.

Setip ulen utawa Kneaded eraser, uga dikenal kanthi karet dempul, minangka alat busek utawa setip kanggo para seniman. Biasane digawe saka bahan pliable abu-abu utawa putih, kayata karet (sanajan bisa ditemokake kanthi macem-macem warna, wiwit ijo, biru, jambon panas lan kuning) lan mirip permen karet utawa permen. Fungsi kasebut kanthi nyerep lan "njupuk" partikel grafit lan areng, saliyane tandha karbon lan pastel. Ora rusak utawa ora ana turahan residu setip, mula luwih suwe tinimbang penghapus liyane.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wolf, Rachel Rubin (1991). Basic Drawing Techniques. North Light Books. ISBN 978-0-89134-388-2.[pranala mati permanèn]