Setatsiyun Pariaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasiun Pariaman
PapanNamaStasiun PMN.png
  • Singkatan: PMN
250px
Stasiun Pariaman, dan tampak rerangkèn kereta api Sibinuang sedang stabling.
(Kredit: M.Hanafi)
Letak
PropinsiSumatera Barat
AlamatJalan Pangeran Diponegoro
Sujarah
Bukak1908
Liyan-liyan
OpratorDivisi Regional II Sumatera Barat
Kelas setasiun[1]
PunggelanPMN
Dhuwuring stasiun+2 m
Fasilitas
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Pariaman (PMN) ya iku stasiun sepur ing Jl. Diponegoro, Kampung Pondok I, Pariaman Tengah, Pariaman. Setatsiyun kang mapan ing +2 m dpl iki ana ing Divisi Regional 2 Sumatera Barat. Setatsiyun iki mapan ing 20 m saka pasisir.

Saikine, setatsiyun Pariaman minangka paling minus tumrap jalur kereta api Lubuk Alung-Pariaman. Sejatine, ing sisih lor setatsiyun iki isih ana jalur rel kang purna ing Sungai Limau. Nanging, wiwit taun 1990-an, jalur iki wis ora aktif manèh. Biyèn kerep digunakake kanggo angkudan CPO. Saikine Jalur iki wis direaktifikasi nanging ora tekan Sungai Limau, mung tekan Naras.

Sepur[besut | besut sumber]

Setatsiyun sebelumnya:
Stasiun Kuraitaji
Jalur kereta api Lubuk Alung-Pariaman Setatsiyun berikutnya:
---

Koordhinat: 0°37′36″S 100°06′59″E / 0.6266213°S 100.1163751°E / -0.6266213; 100.1163751


  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.