Semmelknödel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Semmelknödel
Semmelknödel.jpg
Semmelknödel
Panggonan asalOstenrik
Germany
Czech Republic
Italy
Tlatah utawa prajaCentral Europe
Woworan pokokbread, milk, eggs, parsley
Buku masakan: Semmelknödel  Médhia: Semmelknödel

Semmelknödel minangka jinis pangsit roti sing digawe saka gulung roti gandum garing kaya gulung Kaiser, susu, lan endhog. Jeneng asalé saka kidul Jerman, ngendi liya semmel roti nggulung lan knödel nuduhake soko sing wis kneaded. Semmelknödel minangka spesialisasi panganan ing Jerman kidul, Ostenrik lan Republik Ceko, uga Italia sisih lor (ing endi diarani "Canederli" ing Trentino, "Semmelknödel" ing Südtirol lan "Maracund" ing Lombardy ).[1] Roti putih bunder (atos) dipotong dadi irisan utawa kubus sing lancip, lan empuk karo susu panas. Adonan banjur dicampur karo peterseli, endhog, lan uyah. Roti roti bisa digunakake kanggo nglukis adonan amarga gumantung saka umur lan garing roti sing ana. Sawetara bahan, utamane bawang, beda-beda gumantung saka wilayah sing disiyapake.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Supp, Eckhard (2011). Duden. Wörterbuch Kochkunst. Von Amuse-Bouche bis Zierschnee. kc. 87. ISBN 978-3-411-70392-0.