Menyang kontèn

Segara Galiléa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sea of Galilee
satellite view of The Sea of Galilee
Koordhinat32°50′N 35°35′ECoordinates: 32°50′N 35°35′E
JinisMonomictic
Arus mlebu kang pokokUpper Jordan River and local runoff[1]
Arus metu kang pokokLower Jordan River, evaporation
Ambané tlatah kang kailèn banyu2,730 km²
Negara Israèl
Ujur21 km
Alang kang gedhé dhéwé13 km
Amba166 km²
Rata-rata jero25.6 m
Kang jero dhéwé43 m
Isi4 km³
Suwéné banyu ing siklus5 years
Dawané pasisir153 km
Dhuwuré saka lemah-209 m
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.

Sagara Galiléa utawa Tlaga Kinneret utawa Tlaga Tiberius (Hebrew ים כנרת), iku tlaga banyu tawa gedhé dhéwé ing Israèl, klilingé watara 53 km (33 miles), dawané watara 21 km (13 miles), lan ambané 13 km (8 miles). Tlaga iki jembaré 166 km², lan kang paling jero watara 43 m.[2] Dumunung ana ing elevasi 209 meter sangisoré lumahing sagara, tlaga iki minangka tlaga kang paling endhèk kaloro ing donya sawisé Sagara Mati, kang wujud tlaga banyu asin.[3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Aaron T. Wolf, Hydropolitics along the Jordan River Archived 2010-05-28 at the Wayback Machine., United Nations University Press, 1995
  2. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2012-04-20. Dibukak ing 2008-04-09.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  3. Taun 1996 ditemokaké tlaga katutup ès (subglacial), ya iku Tlaga Vostok kang nadhingi rekor kaloroné; tlaga iki kira-kira 200 nganti 600 m sangisoré lumahing sagara.

Pranala njaba[besut | besut sumber]