Segara Galiléa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sea of Galilee
Sea of Galilee.jpg
satellite view of The Sea of Galilee
Koordhinat32°50′N 35°35′ECoordinates: 32°50′N 35°35′E
JinisMonomictic
Arus mlebu kang pokokUpper Jordan River and local runoff[1]
Arus metu kang pokokLower Jordan River, evaporation
Catchment area2,730 km²
Basin countriesIsraèl
Max. length21 km
Max. width13 km
Surface area166 km²
Average depth25.6 m
Max. depth43 m
Water volume4 km³
Residence time5 years
Shore length153 km
Surface elevation-209 m
1 Shore length is not a well-defined measure.

Segara Galiléa utawa Tlaga Kinneret utawa Tlaga Tiberius (Hebrew ים כנרת), iku tlaga banyu tawa gedhé dhéwé ing Israèl, klilingé watara 53 km (33 miles), dawané watara 21 km (13 miles), lan ambané 13 km (8 miles). Tlaga iki jembaré 166 km², lan kang paling jero watara 43 m.[2] Dumunung ana ing elevasi 209 meter sangisoré lumahing segara, tlaga iki minangka tlaga kang paling endhèk kaloro ing donya sawisé Segara Mati, kang wujud tlaga banyu asin.[3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Aaron T. Wolf, Hydropolitics along the Jordan River, United Nations University Press, 1995
  2. [http://www.ilec.or.jp/database/asi/dasi09.html Data Summary: Lake Kinneret (Sea of Galilee) -->

Pranala njaba[besut | besut sumber]