Segara Galiléa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sea of Galilee
Sea of Galilee.jpg
satellite view of The Sea of Galilee
Koordhinat 32°50′N 35°35′ECoordinates: 32°50′N 35°35′E
Jinis Monomictic
Arus mlebu kang pokok Upper Jordan River and local runoff[1]
Arus metu kang pokok Lower Jordan River, evaporation
Catchment area 2,730 km²
Basin countries Israèl
Max. length 21 km
Max. width 13 km
Surface area 166 km²
Average depth 25.6 m
Max. depth 43 m
Water volume 4 km³
Residence time 5 years
Shore length1 53 km
Surface elevation -209 m
1 Shore length is not a well-defined measure.

Segara Galiléa utawa Tlaga Kinneret utawa Tlaga Tiberius (Hebrew ים כנרת), iku tlaga banyu tawa gedhé dhéwé ing Israèl, klilingé watara 53 km (33 miles), dawané watara 21 km (13 miles), lan ambané 13 km (8 miles). Tlaga iki jembaré 166 km², lan kang paling jero watara 43 m.[2] Dumunung ana ing elevasi 209 meter sangisoré lumahing segara, tlaga iki minangka tlaga kang paling endhèk kaloro ing donya sawisé Segara Mati, kang arupa tlaga banyu asin.[3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Aaron T. Wolf, Hydropolitics along the Jordan River, United Nations University Press, 1995
  2. ^ [http://www.ilec.or.jp/database/asi/dasi09.html Data Summary: Lake Kinneret (Sea of Galilee) -->

Pranala njaba[besut | besut sumber]