Segara Galiléa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sea of Galilee
Sea of Galilee - satellite view of The Sea of Galilee
satellite view of The Sea of Galilee
Koordinat 32°50′N 35°35′ECoordinates: 32°50′N 35°35′E
Jenis tlaga Monomictic
Ilènan mlebu utama Upper Jordan River and local runoff[1]
Ilènan metu utama Lower Jordan River, evaporation
Dhaérah pangumpulan banyu 2,730 km²
Ana ing negara Israèl
Dawa maks. 21 km
Amba maks. 13 km
Wiyar lumahing tlaga 166 km²
Jero rata-rata 25.6 m
Jero maks. 43 m
Volume air 4 km³
Wektu dunungé (banyu tlaga) 5 years
Dawa pinggirané tlaga1 53 km
Kadhuwuran lumahing tlaga -209 m
1 Dawa pinggirané tlaga ora pati cetha dhéfinisiné.

Segara Galiléa utawa Tlaga Kinneret utawa Tlaga Tiberius (Hebrew ים כנרת), iku tlaga banyu tawa paling gedhé ing Israèl, klilingé watara 53 km (33 miles), dawané watara 21 km (13 miles), lan ambané 13 km (8 miles). Tlaga iki jembaré 166 km², lan kang paling jero watara 43 m.[2] Dumunung ana ing elevasi 209 meter sangisoré lumahing segara, tlaga iki minangka tlaga kang paling endhèk kaloro ing donya sawisé Segara Mati, kang arupa tlaga banyu asin.[3]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Aaron T. Wolf, Hydropolitics along the Jordan River, United Nations University Press, 1995
  2. ^ [http://www.ilec.or.jp/database/asi/dasi09.html Data Summary: Lake Kinneret (Sea of Galilee) -->

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Galiléa&oldid=974447"