Segara Galiléa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sea of Galilee
Sea of Galilee - satellite view of The Sea of Galilee
satellite view of The Sea of Galilee
Coordinates 32°50′N 35°35′ECoordinates: 32°50′N 35°35′E
Jenis Monomictic
Sumber utama Upper Jordan River and local runoff[1]
Primary outflows Lower Jordan River, evaporation
Catchment area 2,730 km²
Basin countries Israel
Dawa Maksimum 21 km
Amba maksimum 13 km
Jembar 166 km²
Jero rata-rata 25.6 m
Jero maksimum 43 m
Volume banyu 4 km³
Residence time (of lake water) 5 years
Dawa gisik1 53 km
Elevasi -209 m
1 Shore length is not a well-defined measure.

Segara Galiléa utawa Tlaga Kinneret utawa Tlaga Tiberius (Hebrew ים כנרת), kuwi tlaga banyu tawa paling gedhé ing Israel, klilingé watara 53 km (33 miles), dawané watara 21 km (13 miles), lan ambané 13 km (8 miles). Tlaga iki jembaré 166 km², lan kang paling jero watara 43 m.[2] Dumunung ana ing elevasi 209 meter sangisoré lumahing segara, tlaga iki minangka tlaga kang paling endhèk kaloro ing donya sawisé Segara Mati, kang arupa tlaga banyu asin.[3]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Aaron T. Wolf, Hydropolitics along the Jordan River, United Nations University Press, 1995
  2. ^ [http://www.ilec.or.jp/database/asi/dasi09.html Data Summary: Lake Kinneret (Sea of Galilee) -->

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Galiléa&oldid=814310"