Sega pitik Hainan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hainanese chicken rice
Hainanese chicken rice.jpg
Sega pitik Hainan
Jeneng liyanéHainan chicken, Khao man gai, Khao man kai, Chicken rice
Panggonan asalMaritime Southeast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanSingapore, Thailand, Indonesia, Malaysia
Woworan pokokChicken, chicken stock, chicken fat, rice
Ènergi panganan
(per ajangan)
617 kcal (2583 kJ)
Buku masakan: Hainanese chicken rice  Médhia: Hainanese chicken rice
Sega pitik Hainan

Nasi pitik Hainan minangka salah sawijining sajian saka pitik rebus lan nasi bumbu, disedhiyakake karo saus cabai lan biasane nganggo hiasan timun. [1] Iki digawe dening para imigran saka Hainan ing Tiongkok kidul lan diadaptasi saka pitik Hainanese pitik Wenchang . Iki dianggep minangka salah sawijining masakan nasional Singapura [2] lan umume digandhengake karo masakan Singapura . Iki dianggep minangka sajian sing paling populer ing kabeh Singapura. Panganan kasebut uga katon ing saindenging Asia Tenggara, utamane Indonesia lan Malaysia sing dadi bahan kuliner.

Nasi ayam Hainan ing Chatterbox, Meritus Mandarin
Khao man kai, variasi Thailand kanggo nasi ayam Hainan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Hainanese Chicken Rice in Singapore". Visit Singapore Official Site. Retrieved July 15, 2020.
  2. "A Brief History of Hainanese Chicken Rice, Singapore's National Dish". The Culture Trip. January 24, 2017. Retrieved July 15, 2020.