Sarah Bernhardt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sarah Bernhardt
Sarah Bernhardt by Sarony cph.3a38656.jpg
Bernhardt ing taun 1880
LairHenriette-Rosine Bernard
22/23 Oktober 1844
Paris, Karajan Prancis
Pati26 Maret 1923(1923-03-26) (umur 78)
Paris, Républik Katelu Prancis
PakaryanAktris
Taun aktif1862–1922
BojoAmbroise Aristide Damala
(o. 1882; mati 1889)
Tandha tangan
Sarah Bernhardt signature.svg

Sarah Bernhardt (Prancis: [saʁa bɛʁnɑʁt];[cathetan 1] lair Henriette-Rosine Bernard; 22 utawa 23 Oktober 1844 – 26 Maret 1923) yaiku aktris panggung Prancis sing mbintangi drama-drama Prancis sing paling misuwur ing pungkasan abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping 20, kayata La Dame Aux Camelias dening Alexandre Dumas, fils; Ruy Blas dening Victor Hugo; Fédora lan La Tosca dening Victorien Sardou; lan L'Aiglon dening Edmond Rostand. Dheweke uga main peran lanang, kayata Hamlet karangane Shakespeare. Rostand nyebat dhéwéké "ratu pose lan putri gèstur", nalika Hugo muji "swara emasé". Dhéwéké nglakoni pirang-pirang tur teater ing saindenging jagad, lan minangka salah sawijining aktris sing misuwur sing nggawe rekaman swara lan mbintangi film.

Cathetan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Citations[besut | besut sumber]

Works cited[besut | besut sumber]