Menyang kontèn

Sapporo Municipal Subway

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sapporo Municipal Subway
Katerangan
Jeneng asli札幌市営地下鉄
Sapporo-shiei-chikatetsu
PapanSapporo, Hokkaido, Jepang
Jinis angkudanRapid transit
Cacah jalur3
Cacah stasiun49
Operasi
Wiwit operasi16 Dhésèmber 1971; 52 taun kapungkur (1971-12-16)
OperatorBiro Transportasi Kutha Sapporo
Tèhnis
Dawané sistem48.0 km (29.8 mi)
System map

Sapporo Municipal Subway (札幌市営地下鉄 Sapporo-shiei-chikatetsu?) yaiku tata tetumpakan rikat rubber-tyred ing Sapporo, Hokkaido, Jepang. Dioperasèkaké déning Biro Transportasi Kutha Sapporo, angkudan iki siji-sijiné tata tetumpakan rikat sing ana ing pulo Hokkaido.[1]

Jalur[besut | besut sumber]

Sistem iki dumadi saka telung jalur: ijo Jalur Namboku (Jalur kidul-lor), oranye Jalur Tozai (Jalur wetan-kulon), lan biru Jalur Toho (Jalur wetan lor). Kapisan, Jalur Namboku dibukak ing taun 1971 sadurunge Olimpiade Musim Dingin 1972. Sistem Sapporo City Subway beroperasi saka rong hub utama: Stasiun Sapporo lan Stasiun Odori. Umume wilayah ing kutha ana ing jarak lumaku sing cukup utawa numpak bis sing cendhak saka salah sawijining stasiun sepur.

Telung jalur kabeh nyambung ing Stasiun Odori lan karo jalur utama JR Hokkaido ing Stasiun Sapporo. Ing stasiun Odori lan Susukino, nyambung menyang streetcar (trem) ing ndhuwur. Sistem iki dawane 48 km kanthi 46 stasiun. Kajaba bagean Jalur Namboku ing sisih kidul Stasiun Hiragishi, jalur lan stasiun kasebut ana ing lemah; sanajan ana ing ndhuwur lemah, bagean Jalur Namboku iki kabeh ditutupi, kalebu stasiun, jalur akses depot, lan depot kidul Stasiun Jieitai-Mae.

Werna & ikon Tandha Jeneng Terjemahan literal Dibukak Dawa Stasiun
green N Jalur Namboku Jalur Kidul-Lor 1971 14.3 km (8.9 mi) 16
orange T Jalur Tōzai Jalur Wetan-Kulon 1976 20.1 km (12.5 mi) 19
sky blue H Jalur Toho Jalur Higashi-Toyohira 1988 13.6 km (8.5 mi) 14
Total: 48.0 km (29.8 mi) 49

Peta jaringan[besut | besut sumber]

Peta

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "札幌市交通事業の設置等に関する条例". Diarsip saka sing asli ing 2007-10-09. Dibukak ing 2021-12-26.

Pranala njaba[besut | besut sumber]